'Formentlig var det bare noget jalousi, som endte med at være rigtig væmmelig mobning.'

Sådan fortæller skuespiller Line Kruse, når hun i dag kigger tilbage på den periode, hvor hun blev mobbet.

Hun var tirsdag aften mødt op til premiere på filmen 'Undtagelsen' i Moviehouse i Hellerup. Her fik B.T. sig en snak med hende.

I den nye thriller er omdrejningspunktet nemlig også mobning – dog iblandt voksne.

Line Kruse siger, at hun aldrig har oplevet mobning som voksen, men at hun var udsat for det, da hun som barn medvirkede i sin første store film 'Skyggen af Emma'.

Faktisk stod det så skidt til, at hun var nødt til at skifte til parallelklassen.

Hun fik dog bugt med problemet, da hun inviterede begge klasser med i biografen for at se filmen.

»Det endte et godt sted, fordi vi fik talt om det,« lyder det fra 44-årige Kruse, som mange kender som Krummes storesøster, Stine, i de populære børnefilm.

Hun er mor til fire børn og har en klar idé om, hvordan mobning skal håndteres. Hun har nemlig været i situationer, hvor hun sammen med sine børn har skullet håndtere problemer med jævnaldrende.

»Kommunikation! Både når der er større eller mindre konflikter. Tale med forældrene og tale med børnene. Det tror jeg helt klart er vejen frem,« understreger hun, inden hun uddyber, at man dog skal sørge for, det ikke ender i noget, der 'minder om et bagholdsangreb'.

Line Kruses fire børn, der er 7, 9, 13 og 15 år gamle, har dog den seneste tid haft meget lidt med skolekammerater at gøre. Skuespilleren fortæller nemlig, at de som stort set alle andre elever i Danmark er blevet hjemmeundervist.

Derfor joker hun også med, at både hendes børn, men ikke mindst moren er glad for, at skolerne er åbnet op igen. Det har helt klart været hårdest for moren, lyder det med et smil, inden hun lægger vægt på nogle af de positive ting ved coronanedlukningen.

»Det har også givet anledning til at få udfyldt nogle huller i matematikbøgerne og repeteret nogle tyske gloser og sådan noget. Vi skal bare være glade for, at vi er ved at være igennem det, og at det er gået så godt for alle,« lyder det fra Kruse.