Det var et hjertestop, der slukkede lyset for den folkekære skuespiller Ole Ernst. Det fortæller lillesøsteren Birgit Pedersen til bt.dk.

- Hans hjerte kunne ikke mere. Han har jo ikke passet på sig selv igennem mange år, men han har levet det liv, som gerne ville, fortæller lillesøster Birgit Pedersen dagen efter dødsfaldet. 

Hun fortæller, at Ole Ernst havde fået en bypassoperation i juli måned, og at hans helbred derefter gik gevaldigt ned af bakke.

- Han blev dårligere og dårligere og havde til sidst rigtig svært ved at gå. Det var ikke det liv, han gerne ville have, siger lillesøster Birgit Pedersen.

ole

TIL BM

Ole Ernst døde natten til søndag i sit hjem på Østerbro i København. Og selvom familien vidste, at helbredet haltede hos den folkekære skuespiller, kom dødsfaldet som et chok.

- Han var træt til sidst, men vi var slet ikke forberedt. Det kom som et chok for mig, da Ditte (Ole Ernsts datter, red.) ringede i går, fortæller Birgit Pedersen.

De to søskende var ofte i kontakt, men tit fejede Ole Ernst det dårlige helbred ind under tæppet.

- Han var en god storebror, når jeg havde brug for det. Men vi skulle ikke bekymre os for meget om ham. Han sagde altid: Det går Birgit, det går. Det skal du ikke bekymre dig om, fortæller Birgit Pedersen.

Ole Ernst blev født i København og uddannede sig til skuespiller på Odense Teater.

Skuespilleren blev især kendt for sin rolle som den grønne politiassistent Henning Holm i de folkekære film om Olsen Banden.

Andre læser også