Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Jazz blev årets allermest omtalte hest, efter det kom frem, at han var blevet fragtet fra Danmark til USA for 70.000 licenskroner. Jazz' ejer, Johannes Langkilde, forholdt sag tavs i sagen om licenshesten. Indtil nu.

Skandalen rullede i januar, da Radio24Syv, efter at ugebladet Tæt På først havde omtalt sagen, fik gravet frem, at de danske licensbetalere havde finansieret, at DR-værten Johannes Langkilde kunne få hustruens hest med til Washington D.C., da han selv fik det prestigefyldte job som kanalens USA-korrespondent og måtte flytte både to børn, hustru - og altså dennes hest -  med til det store udland.

Sagen skabte voldsom debat om, hvordan DR bruger licensmidlerne, og nåede helt ind på Christiansborgs gange, hvor røsterne var mange og kritiske.

Johannes Langkilde forholdt sig dog tavs og henviste kategorisk til sine chefer i DR. Indtil nu, hvor han endelig kommenterer sagen i et interview med Alt for Damerne, som dog nærmest må vride armen om på den garvede nyhedsvært og tidligere USA-korrespondent for at få et svar.

»Jeg kan godt forstå, du spørger, og det eneste, jeg kan sige i den forbindelse, det er, at da vi flyttede til USA, foregik alt nøjagtigt, som DR ville have, at det skulle. Det vigtigste for mig var, at min familie kom med på en god måde. At det så endte med en såkaldt 'sag', det tror jeg ikke, der er nogen, der er glade for,« siger Johannes Langkilde og tiføjer, at han aldrig har følt, at hestesagen var hans eller specifik havde noget med ham at gøre.

Derfor er han også tilbageholdende med at snakke om den.

Hvorvidt Johannes Langkilde selv blev overrasket over, hvor stor en debat 'licenshesten' skabte herhjemme, ønsker han ikke afsløre. Ej heller hans frygt for, om sagen endte med at skade hans image som DR-værten, der aldrig træder ved siden af.

»Ved du hvad, jeg har altid haft det sådan, at folk kan tænke lige, hvad de har lyst til om mig. Det vigtigste er, hvad jeg tænker om mig selv,« siger han til Alt for Damerne.

Efter den megen palaver i januar erkendte DRs nyhedsdirektør Ulrik Haagerup, at det var en fejl at lade licensbetalernes financiere, at Johannes Langkildes hustru kunne få sin hest med til USA.

»Johannes Langkilde har intet gjort galt. Han har sagt ja tak til en aftale, som DR har stillet ham i udsigt, og den aftale var i øvrigt ikke dyrere end andre aftaler, men den skulle ikke have indeholdt en hest,« fortalte han dengang til BT.

Derfor ændrede DR aftalen, således at Johannes Langkilde selv måtte betale for at få fragtet hesten Jazz til Danmark igen, da familien rejste hjem i sommer.