Mod Danmarks Radios regler har udenrigsminister Lene Espersen taget sin to sønner Marcus på ni og Robert op syv og deres kammerat med til X-factor-showet i DR Byen.

Det har nu fået Ellen Poulsen i Dragør, der er mor til ni-årige Alberte, til at klage til Danmarks Radio, fordi aldersgrænsen for publikum er 13 år.

- Jeg er simpelthen så skuffet og forarget over det her. Jeg betaler jo også licens, siger Ellen Poulsen, hvis datter går i parallelklasse med Lene Espersens ældste søn.

Datteren har længe plaget om at komme ind og se tv-showet, hvor hun er stor fan af Babu.

- Hun er helt syg for at komme ind og se det. Og jeg vil jo gerne gøre min datter glad. Men på billetsiden står, at man skal være 13 år. Så jeg har måttet fortælle min datter, at sådan er reglerne. Og så tænder jeg for TV og ser Lene Espersen med tre børn, der alle er yngre end min datter, siger Ellen Poulsen, der kommer i tvivl om den mangeårige justitsminister fra lov-og-orden partiet overhovedet selv har respekt for de regler.

Lene Espersen har i øvrigt også haft sine sønner med inde og se showet i 2010 - der da var ned til seks år.

- Hvis det her er reglerne, så må det være sådan for alle - vi har vel ikke mennesker, der er bedre end andre i Danmark, siger hun.

Danmarks Radio beklager i en mail til Ellen Poulsen, at Danmarks udenrigsminister har fået lov at få sine sønner med til showet, selv om de er under aldersgrænsen.

- Det er beklageligt, at Lene Espersen havde børn med, som ikke overholdt aldersgrænsen, vi var ikke i forvejen bekendt med, hvem hun havde med og vi havde ikke fået fortalt hende om aldersgrænsen, derfor skete fejlen. Det beklager vi naturligvis, skriver DR.

De fortæller, at reglerne om at publikum er over 13 år er der for at "undgå, at små børn bliver trætte eller skal på toilettet under udsendelsen."

Selv Danmarks Radios nyudnævnte generaldirektør Maria Rørbye Rønn tager ikke børnene i familien med til showet, skriver DR

- Til din orientering kan jeg oplyse, at vores generaldirektør har undladt at tage sine niecer og nevøer med, trods de også er store fans af showet, men de overholder heller ikke aldersgrænsen, skriver DR i svaret.

Danmarks Radios kommunikationschef Louise Brincker fortæller til B.T., at DR naturligvis ønsker at behandle alle ens på dette område, og at DR fremadrettet vil stramme op, så der ikke opstår flere fejl af denne karakter.

Udenrigsministeren får altså ikke lov til at tage sine sønner med til X Factor-show før, at de fylder 13 år.

Udenrigsminister Lene Espersen selv vendte i går ikke tilbage med en kommentar.