Lyt til artiklen

'Landmand søger kærlighed'-værten er klar til at påtage sig endnu en rolle.

Lene Beier melder ud på Instagram, at hun har valgt at blive ambassadør i Askovfonden, der er en ngo, der hjælper udsatte i Danmark.

Tv-værten skriver, at hun har truffet beslutningen, efter at hun selv og manden også har været gennem en periode, hvor deres ene søn ikke trives, og Lene Beier ved, hvor vigtigt det er at få hjælp.

'En af vores drenge har haft det svært i mange år. Anders og jeg gjorde alt for at hjælpe ham, men helt ærligt, så var vi ofte på bar bund! Vi anede ikke, hvor vi skulle finde den rigtige hjælp,' skriver hun.

'Der ER hjælp at hente i det offentlige, men det er svært, uigennemskueligt og en meget langsommelig proces – især, når man står med et menneske, man elsker, som får det værre hver dag, der går. Vi tog kampen, lagde arm med systemet, og i skrivende stund er vores dreng i de rammer, der passer til ham – og det er vi taknemmelige for.'

Derfor vil Lene Beier med sin nye rolle nedbryde tabuer om udsathed og samtidig gøre det lettere at forstå det offentlige system, hvis man har et barn, der får brug for hjælp.

'Jeg vil gerne være med til at gøre systemet mere gennemskueligt både for dem, der har det svært, men også de pårørende. For hvorfor skal det være så svært at få hjælp i det offentlige system? Når man er udsat, er kampen svær nok i forvejen.'

Lene Beier går ikke mere ind i, hvad hendes søn har kæmpet med, men hun skriver i opslaget, at hun vil fortælle meget mere om fonden, når hendes arbejde starter.