Lyt til artiklen

Efter otte års adskillelse genopstod Anders Lund Madsen og Anders Breinholt i efteråret som duo med podcasten ’Anders og Anders’, der er blevet så stor en succes, at sponsorerne nu har købt dem for resten af 2017. BT var med under denne uges optagelse

I Københavns Nordhavn, højt hævet over jorden i en halvkold gammel kulkran sidder Anders Lund Madsen og Anders Breinholt og laver telefonfis med Danmarks udenrigsminister.

»Sidder De i en Uber nu deres excellence,« spørger Anders Breinholt.

»Nej, han sidder i et boblebad,« siger Anders Lund Madsen.

»Tror du, russerne lytter med på denne linje, og hvis de gør, hvad skal vi så sige,« spørger Anders Breinholt videre.

»Jeg skal til at videre,« siger Anders Samuelsen.

»Jeg har lige en hurtig hovedstadsquiz. Hvad er hovedstaden i Norge,« spørger Anders Lund Madsen.

»Nej, det er godt. Vi tales ved,« siger Anders Samuelsen.

»Nej, den laver du ikke på os,« siger Anders Breinholt.

»Jeg kan ikke høre noget. Jeg er på vej til Oslo,« siger Anders Samuelsen og afbryder opkaldet.

Anders Lund Madsen og Anders Breinholt smiler og diskuterer, om de i stedet skal prøve at ringe til Morten Messerschmidt, for at høre hvordan han går og har det.

Udenom P3

Danmarks måske populæreste radioduo er tilbage i æteren. Efter at de i 2008 stoppede med ’De sorte spejdere’ på P3, har fans higet efter en genforening, og sidste sommer besluttede Anders Breinholt og Anders Lund Madsen, at det var tid til en genforening.

Denne gang udenom P3, men med deres egen podcast ’Anders og Anders’, hvor de ikke skal stå til ansvar for andre end sig selv.

»Vi havde længe snakket om at finde sammen, men det skulle lige passe ind i kalenderen. Da vi begyndte at optage i efteråret, var det meget løst.

Vi skulle lige finde ud af, om vi stadig ’havde den’, men fordi det var så sjovt at lave, blev det hurtigt en ugentlig ting,« fortæller Anders Breinholt.

»Det bedste er, at det er så nemt at lave. Vi har vores lydmand Henning, et headset, og så kan vi ellers tage rundt, hvor vi vil. Vi er ikke afhængige af et studie, så det koster meget lidt at lave,« tilføjer Anders Lund Madsen, der indrømmer, at han i perioden efter ’De sorte spejdere’ savnede Anders Breinholts selskab.

»Vi er jo meget arbejdsvenner. Vi ses ikke udenfor arbejdet, og sådan har jeg det egentlig med de fleste af mine venner, men jeg synes altid, det er enormt sjovt at snakke med Anders, og mange gange i løbet af ugen, når jeg oplever ting, går jeg og glæder mig til at snakke med Anders om det.«

Mest downloadede

De første podcast-optagelser i efteråret strøg hurtigt til tops på iTunes og overtog ’Mads og monopolet’s position som landets mest downloadede podcast.

Under hver optagelse rabler de løs om det aktuelle nyhedsbillede, om anekdoter de lige kommer i tanke om, og hvad de ellers har oplevet i løbet af ugen.

En gang imellem ringer de til ministre og kendisser, hvis de lige ligger inde med et presserende spørgsmål, som for eksempel da de i januar var på besøg hos den danske astronaut Andreas Mogensen hos Nasa i Houston og ringede til statsminister Lars Løkke Rasmussen for at høre, om han skulle have noget med fra merchandise-butikken.

Blockbuster som sponsor

»Jeg er imponeret over, at folk gider lytte med. Der findes jo rigtig mange kedelige podcasts, hvor to personer sidder og snakker om alt muligt. Det er jo præcis, hvad vi gør, så jeg forstår det ikke rigtigt,« siger Anders Lund Madsen.

»Vi er bare heldige ’at have den’. Der er mange radioværter, der prøver og prøver, og det bliver bare aldrig naturligt. Jeg ved ikke, hvad det er, vi kan, vi fungerer bare perfekt sammen,« tilføjer Anders Breinholt.

I efteråret tjente de ingen penge på deres podcast, og Anders Lund Madsen mener også, at de nok skylder deres lydmand noget løn, men det har de fået styr på nu. Blockbuster er blevet hovedsponsor og har købt et ugentligt program resten af 2017.

»Min drøm er, at vi med det her kan skabe en ting, som folk lytter fast til. Der er ’Mads og monopolet’, ’Musikquizzen’ og ’Café Hack’, som folk aktivt tænder for at høre. Det kunne være fedt, hvis vi kom med på den liste,« siger Anders Breinholt.

Podcasten ’Anders og Anders’ udkommer hver fredag og kan downloades på iTunes.