Arkivfoto.
Arkivfoto. Foto: FRED TANNEAU

Den irske sangerinde Sinead O'Connor har i de senere år været mest kendt for at skabe overskrifter på grund af sin opførsel, som hun selv har tilskrevet sin mentale tilstand.

Og fredag skrev hun på Facebook, at hun ikke længere hedder Sinead O'Connor. Hun har skiftet navn til Magda Davitt. Navneskiftet er ifølge hende selv inspireret af afroamerikanske slaver, der heller ikke ønskede deres patriarkalske navne.

1

Hun skrev følgende besked til alle dem, som har kritiseret hende for det.

'Dem som elsker mig, vil kalde mig for Magda. Dem som fortsat kalder mig for Sinead er uuddannede fjolser.'

'Nothing Compares 2 U'-sangerinden fortæller, at hun ikke har noget til overs for dem, som ikke respekterer navneskiftet.

Herefter slår hun fast med syvtommersøm, at Sinead O'Connor ikke findes længere.

SOCCER-CHAMPIONS-CEL-PSG/

'Sinead er død. Og en mere lykkelig kvinde er blevet født. Fri fra sit patriarkalske slavenavn. Fri fra sine forældres forbandelser.'

Baggrunden for navneskiftet kan være, at hun mildest talt har haft et dårligt forhold til sine forældre.

Magda Davitt er maniodepressiv og har flere gange udvist faretruende adfærd. I 2016 blev hun efterlyst, fordi hun forsvandt. Og i maj lagde hun en video op på sin Facebook-profil, hvor hun blandt andet sagde, at hun intet havde at miste længere. At selvmord kunne være en mulighed. Hun sagde i samme ombæring, at hun havde søgt professionel hjælp.

Den 50 årige sangerinde har fire børn: Jake på 28 år, Roisin på 19 år, Shane på 12 år og Yeshua 8 år. De fire børn har hun fået med fire forskellige mænd.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.