Kort før nytår kom det frem, at den danske grandprix-legende og sangerinde Kirsten Siggaard er blevet skilt. Hun er dog stadig 'rigtig gode venner' med sin nu forhenværende ægtemand.

Det fortæller hun til B.T., i forbindelse med at hun mandag præsenterede et par af de i alt 10 kunstnere, der skal på scenen til dette års Melodi Grand Prix, som bliver afholdt næste måned.

»Der er ikke nogen årsag til det (skilsmissen, red.), ud over at vi bare blev venner, og det kan man sagtens være, uden at man er gift,« griner hun.

I 38 år var hun gift med Jørgen Andersen, som på vegne af dem begge oplyste om skilsmissen i et offentligt opslag på Facebook til parrets venner før nytår.

'Kirsten og jeg vil gerne benytte lejligheden til at ønske jer alle et godt og lykkebringende nytår. Samtidig synes vi, at det er på tide at fortælle jer, at vi er blevet skilt i 2017, men at vi til gengæld fortsætter som rigtig gode venner,' skrev han og fortsatte:

'For en hel del af jer er dette ikke nyt, da vi ikke har boet sammen gennem mere end et år. For andre er dette nyt, men til jer vil vi blot fortælle, at vi som nævnt fortsat er hinandens bedste venner.'

Til B.T. fortæller 63-årige Kirsten Siggaard, at hun og Jørgen Andersen valgte en såkaldt 'straksskilsmisse', hvor man ikke skal være separeret i seks måneder forinden. Netop straksskilsmisser bliver for tiden diskuteret lystigt på Christiansborg, hvor der forhandles om et nyt skilsmissesystem.

Hvor Dansk Folkeparti vil kræve at få genindført en separationsperiode, mener Liberal Alliance blandt andet, at staten ikke skal blande sig, hvis to voksne mennesker er blevet enige om at gå fra hinanden.

Kirsten Siggaard fortæller også, at det var lidt underligt, at man kunne betale et gebyr på nogle hundrede kroner og derefter blive skilt over internettet.

»Jeg mener, det var noget med 420 kroner. Det var fuldstændig vildt, da vi sad der og bare trykkede på knappen og sagde: 'Nå, okay, det var det',« fortæller hun og fortsætter:

»Jeg opdagede faktisk ved et tilfælde, mens jeg sad i Frankrig, at den nu var gået i gennem.«

Hun fortæller, at beslutningen om at blive skilt var noget, parret havde snakket om længe og var enige om at gøre.

»Vi var venner, og så er det dumt, når jeg alligevel har boet for mig selv i snart to år. Hvis der så skulle dukke en op, så ville vedkommende få skylden for, at 'det var derfor'. Selv om det ikke er sådan, det forholder sig, så vil der altid være nogle, der nok vil synes, at 'det var da lidt sjovt', og det er der ikke nogen, der fortjener,« siger hun.

Kirsten Siggard blev for alvor et kendt ansigt herhjemme, da hun stillede op i Dansk Melodi Grand Prix første gang i 1983. Året efter stillede hun op med musikeren Søren Bundgaard, og sammen vandt de sangkonkurrencen med ørehængeren 'Det' lige det'. De gentog succesen året efter med sangen 'Sku' du spørg' fra no'en' og igen i 1988 med sangen 'Ka' du se hva' jeg sa''.

Sammen med Jørgen Andersen har hun to voksne sønner, Kasper og Mads.