I februar stod Laura Kjær frem i 'Aftenshowet' og lavede et opråb om ligestilling i filmbranchen, og selvom hun var spændt på reaktionen, så er det heldigvis gået fint.

»Måske er vi kommet så langt i vores samfund, at det trods alt er den rigtige holdning at have,« lyder det fra den 23-årige skuespillerinde.

Snakken om kvinders kår i filmbranchen foregår til pressemødet på den nye tv-serie 'Sommerdahl', som har premiere på TV2 Charlie 1. marts.

Den unge skuespillerinde har flere gange oplevet, at der har stået 80 procent mænd på en produktion, og nogle gange har hun sågar været den eneste kvinde. Hun understreger dog, at det ikke handler så meget om, hvorvidt man er mand eller kvinde.

Laura Kjær fortæller om, hvordan det gik efter hun slog et slag for mere ligestilling i filmbranchen. Noget, hun synes, de halter bagud med.
Laura Kjær fortæller om, hvordan det gik efter hun slog et slag for mere ligestilling i filmbranchen. Noget, hun synes, de halter bagud med. Foto: Philip Davali
Vis mere

»»Jeg tænker, at hvis vores film og serier skal afspejle det samfund, vi lever i, er det vigtigt, at de er mennesker der står bag filmene, afspejler vores mangfoldighed,« lyder det fra hende.

»For mig er det egentlig lige meget, om det er en 30-årig eller en 70-årig, der har instrueret en film. Men hvis vi primært fik fortalt historier fra de 30-åriges perspektiv, ville det jo også blive ensformigt i længden.«

Hun tror, at dét der er afgørende for, om kvinder ender i branchen, er at der er flere forbilleder at finde.

»Hvis man som ung pige ser en kvinde, som har instrueret en film og er lykkedes med det, så kan det jo være, man bliver inspireret til selv at blive en del af branchen.«.«

Her ses de fire skuespillere Laura Kjær, Laura Drasbæk, Lisbet Lundquist og Peter Mygind, der spiller familien, som serien 'Sommerdahl drejer sig om.
Her ses de fire skuespillere Laura Kjær, Laura Drasbæk, Lisbet Lundquist og Peter Mygind, der spiller familien, som serien 'Sommerdahl drejer sig om. Foto: Philip Davali
Vis mere

I serien 'Sommerdahl' spiller hun rollen som den unge Laura, hvis forældre, der spilles af Peter Mygind og Laura Drasbæk, har krise i ægteskabet.

Peter Mygind spiller titelrollen som Dan Sommerdahl, der er en hardcore efterforsker, som går langt for at opklare de sager, han arbejder med. Rollen som hans datter er meget anderledes, end den Laura Kjær har spillet i en anden populær dansk serie. Kjær medvirker nemlig også i Badehotellet.

»Rollen som Laura er nok lidt mere fri. Der er meget faste rammer i Badehotellet,« lyder det fra den unge Kjær.

»Det er der egentlig også i Sommerdahl, men det er bare på en anden måde. Det er nutidigt og mere realistisk, hvilket giver en anden frihed, « fortæller Kjær.

Andre læser også