Det handler om at have en sød bankmand, en god kassekredit og is i maven, når rollerne ikke længere tripper på dørtærsklen

Der var engang, hvor Laura Drasbæk troede, hun kun skulle lave kunst. Men den slags betaler hverken husleje, skattesmæk eller sko til børnene. Derfor møder seere ikke kun Laura i tv-serier som Lærkevej på TV2 og Forbrydelsen på DR1, men også i Vild med dans, Fangerne på Fortet og 4-Stjerners Middag. For det - og så at vise sin veldrejede krop frem i trusser og T-shirt i YouSee-reklamer - er der faktisk kontant fornuft i.

- Jeg har ikke råd til at være snobbet. Jeg siger ja til reklamer, som jeg ikke havde gjort, hvis ikke jeg havde haft børn. De gør, at jeg kan betale mine udgifter til december. Derefter kan jeg gå i panik igen. Jeg får hvert år et skattesmæk, som giver mig åndenød, så det handler om at have is i maven i det her fag, siger hun.

I årene efter hun blev sluppet ud fra Skuespillerskolen ved Århus Teater i 2001, sagde hun faktisk nej til et flere roller. Hun gik efter de bedste. De rigtige. Men den holdt ikke, kunne både hun og bankmanden se.

- Jeg mister ikke integritet ved at lave middag med andre kendte. Jeg havde måske haft en bedre ry, men ikke mere arbejde. Så kan det være nok så fint, men det giver ikke mad på bordet.

Derfor skrev hun for et par år siden to børnebøger ’i afmagt’. Til oktober begynder hun en uddannelse som kropsterapeut. Ikke nødvendigvis for at komme til at behandle en dag, men for ikke at gå i stå. Men hun vænner sig aldrig helt til det hårde marked.

- Jeg har en lillebitte djævel i mig, der er ærgerlig over, at jeg ikke mere arbejde. Derfor ser jeg sjældent danske film. Jeg vil ikke lukrere på den bitterhed. Det er småligt, og jeg vil ikke have den i mig. Så jeg kigger den anden vej, når det kommer, siger hun.

Dengang hun var ung, omkring de 27, stak hun selv en kæmpe kæp i karrieren ved at få børn. Det følte hun i hvert fald dengang.

- Da jeg fik min første dreng, var jeg i krise over, at jeg havde sat en kæp i hjulet på karrieren ved at blive gravid. Jeg var så uforløst og kedede mig ekstremt. Jeg forventede, at jeg blev lykkelig, men jeg blev virkelig ked af ikke at have arbejde. I dag tror jeg ikke,, det kun var børnene skyld, siger hun og forklarer barn nummer to således:

- Da jeg fik min første dreng, var jeg i krise over, at jeg havde sat en kæp i hjulet ved at blive gravid. Jeg var så uforløst og kedede mig ekstremt. Jeg forventede, at jeg blev lykkelig, men jeg blev virkelig ked af ikke at have arbejde. I dag ved jeg, at jeg det ikke var børnene skyld, siger hun og forklarer barn nummer to således:

- Jeg besluttede mig for, at der kunne ikke være noget vigtigere end mennesker. Og så kom nummer to. For hvem ved, om rollerne overhovedet var kommet alligevel?