Den fynske skuespiller Liselotte Krogager har fået nej fra Kim Larsens arvinger til at opføre Kim Larsen kabareten ‘Fru Sauterne’ på Odense Teater.

Skuespilleren havde arbejdet et par år på stykket, søgt fonde, lavet pr-materiale med videre.

Det skriver Fyens.dk.

‘Fru Sauterne’ skulle have haft premiere den 23. marts, og samtlige forestillinger var udsolgt.

Jurist Patrick Maury fra Nordiska Teater Forlag forklarer, at arvingerne modsætter sig opførslen af 'Fru Sauterne', fordi de ønsker ro omkring Kim Larsens navn.

Han fortæller desuden, at der i øjeblikket er mange, der ønsker at opføre Kim Larsen-inspirerede forestillinger.

»Meget af det er skabt i en god ånd og med dyb respekt for Kim Larsen og hans musik. Men der er også ting, hvor det er tydeligt, at nogen bare ønsker at lukrere på Kim Larsens navn,« siger Patrick Maury til Fyens.dk.

Fremover vil arvingerne måske sige ja til teaterkoncerter eller teaterstykker om Kim Larsen. Men det skal ikke være lige nu, fastslår juristen.

Blomster, øl, smøger og hilsner er lagt foran det portræt, der er blevet malet på hegnet ind mod Christiania på Prinsessegade i København til ære for danskernes nationalskjald Kim Larsen. Han døde sidste år og blev 72 år (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix).
Blomster, øl, smøger og hilsner er lagt foran det portræt, der er blevet malet på hegnet ind mod Christiania på Prinsessegade i København til ære for danskernes nationalskjald Kim Larsen. Han døde sidste år og blev 72 år (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix). Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Liselotte Krogager er overbevist om, at Kim Larsen ikke ville have sagt nej til 'Fru Sauterne', hvis han havde levet.

Det vidner et postkort om, som han sendte, da han blev inviteret til en tidligere Kim Larsen-kabaret 'Det dårlige selskab' på Café 44 i Bogense.

I postkortet skriver han: '1000 tak for invitationen. Kan desværre ikke komme, da jeg selv er ude at træde op. Held og lykke. Hilsen Kim Larsen'.

Kim Larsen døde sidste år. Han blev 72 år gammel.