Tennisspilleren Jørgen Ulrich er død 74 år gammel, skriver flere medier.

I mere end en snes år var Jørgen Ulrich en af Danmarks bedste og mest vindende tennisspillere, selv om han i begyndelsen af sin karriere stod i skyggen af Kurt Nielsen og sin storebror Torben Ulrich.

Ikke færre end 38 danske mesterskaber i single og double blev det til, og han var i en lang årrække fast mand på tennislandsholdet.

Tre gange spillede han sig frem til ottendedelsfinalen i Wimbledon, ligesom han opnåede flotte placeringer i adskillige andre internationale turneringer. Privat var Jørgen Ulrich en livsnyder, der elskede familie, festlige lejligheder og tennis.

Det gav ham mange venner i flere aldersgrupper, der satte pris på hans integritet, troværdighed og gentleman-principper. I arbejdslivet var Jørgen Ulrich jurist, og indtil 1970 arbejdede han i Eksportkreditrådet.

Derefter blev det til flere ledende stillinger i PFA Pension, hvor han i en årrække var leder af den juridiske afdeling. Som 62-årig afsluttede han karrieren i en stilling som underdirektør.

Jørgen Ulrich døde under en ferie i Grækenland. Han er onkel til Lars Ulrich, der er trommeslager i det internationalt anerkendte metalband Metallica.