Lars Urich med sin far Torben Ulrich, der er storebror til den nu afdøde Jørgen Ulrich.
Lars Urich med sin far Torben Ulrich, der er storebror til den nu afdøde Jørgen Ulrich. Foto: Nils Meilvang
Tennisspilleren Jørgen Ulrich er død 74 år gammel, skriver flere medier.

I mere end en snes år var Jørgen Ulrich en af Danmarks bedste og mest vindende tennisspillere, selv om han i begyndelsen af sin karriere stod i skyggen af Kurt Nielsen og sin storebror Torben Ulrich.

Ikke færre end 38 danske mesterskaber i single og double blev det til, og han var i en lang årrække fast mand på tennislandsholdet.

Tre gange spillede han sig frem til ottendedelsfinalen i Wimbledon, ligesom han opnåede flotte placeringer i adskillige andre internationale turneringer. Privat var Jørgen Ulrich en livsnyder, der elskede familie, festlige lejligheder og tennis.

Det gav ham mange venner i flere aldersgrupper, der satte pris på hans integritet, troværdighed og gentleman-principper. I arbejdslivet var Jørgen Ulrich jurist, og indtil 1970 arbejdede han i Eksportkreditrådet.

Derefter blev det til flere ledende stillinger i PFA Pension, hvor han i en årrække var leder af den juridiske afdeling. Som 62-årig afsluttede han karrieren i en stilling som underdirektør.

Jørgen Ulrich døde under en ferie i Grækenland. Han er onkel til Lars Ulrich, der er trommeslager i det internationalt anerkendte metalband Metallica.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.