Mandag døde den danske musiker Timi Hansen kun 61 år gammel af kræft. Det begræder Lars Ulrich nu på sin Instagram-profil.

Timi Hansen var bassist i de to metalbands Mercyful Fate og King Diamond, hvis musik var en stor inspiration for Lars Ulrich og Metallica.

Lars Ulrich forklarer, at Timi Hansen og resten af Mercyful Fate var en stor hjælp, da Metallica i 1984 var i København for at lave albummet 'Ride the Lightning'.

Metallica indspillede i 1998 et 11 minutter langt medley af Mercyful Fates sange til albummet 'Garage Inc' og inviterede dem i 2011 på scenen til en jubilæumskoncert i San Francisco.

Lars Ulrich spillede desuden trommer på Mercyful Fates nummer 'Return of the Vampire' fra 1993-albummet 'In the Shadows', så de havde mange gange krydset musikalsk spor.

Den danske verdensstjerne skriver på sin Instagram-profil, at han er utrolig trist over kollegaens død.

Han afslutter sin hyldest med ordene:

»Timi forhelvede man, tak for de fede minder og for de fedeste stunder!«

Lars Ulrich trommeslager i bandet Metallica
Lars Ulrich trommeslager i bandet Metallica Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

Mercyful Fate bliver næste år gendannet efter tyve års pause, hvor de optræder på metalfestivalen Copenhell.

Tilbage i august afslørede Timi Hansen dog, at han var blevet ramt af kræft og derfor ikke kunne være med til koncerten næste sommer.

Metallica og Lars Ulrich besøgte sidst Danmark tilbage i juli, da de spillede i Parken.

I slutningen af september skrev de på deres hjemmeside, at de måtte udskyde deres kommende koncerter i Austrailien og New Zealand i oktober og november, da forsanger James Hetfield var blevet indskrevet på en afvænningsklinik.

James Hetfield
James Hetfield Foto: GEORG HOCHMUTH
Vis mere