Lars Bom har som skuespiller spillet sig vej ind i mange danskeres hjerter i populære serier som 'Rejseholdet' og 'Strisser på Samsø'.

Men nu har den 60-årige skuespiller også fået en særlig plads i manges ører.

Lars Bom har i flere år indtalt lydbøger, og han oplever, at det efterhånden mest er hans karakteristiske stemme, han bliver genkendt på.

»Jeg lægger mærke til det, når jeg for eksempel står i en kø, hvis jeg så siger noget, kan jeg se, at folk vender sig om,« fortæller Lars Bom.

Lars Bom er også en ivrig løber og har udgivet en bog om løb.
Lars Bom er også en ivrig løber og har udgivet en bog om løb. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Han har indrettet et lydstudie i sit sommerhus ved Isefjorden, og her bringer han liv til både krimier, biografier og dramaer.

»Lige nu er jeg i gang med en krimiserie af den svenske forfatter Åke Edwardson. Bagefter skal jeg indtale en bog af Lotte og Søren Hammer, der hedder 'Snesmil', som foregår under Anden Verdenskrig, det glæder jeg mig til.«

Lars Bom fortæller, at der ikke er en genre, han foretrækker frem for en anden, når han indtaler lydbøger.

»Der, hvor det bliver rigtigt sjovt, er, når der er kød på indholdet, og man kan mærke, at forfatteren har noget på hjerte.«

'Rejseholdet' fotograferet i 1999. NORDFOTO/Mogens Ladegaard 1999
'Rejseholdet' fotograferet i 1999. NORDFOTO/Mogens Ladegaard 1999 Foto: MOGENS LADEGAARD
Vis mere

Han nævner den svenske forfatter Selma Lagerlöfs roman 'Gösta Berlings saga' som en af de bøger, han har indtalt, der har gjort et stort indtryk.

Coronakrisen har fået danskernes interesse for lydbøger til at stige markant, men allerede inden var efterspørgslen stor, fortæller Lars Bom.

»Det er eksploderet indenfor de seneste år, og det har vi kunnet mærke indenfor skuespilfaget,« siger Lars Bom.

Lars Bom blev uddannet fra skuespillerskolen i 1985 og slog for alvor igennem, da han spillede hovedrollen i den populære tv-serie ‘Strisser på Samsø’, der blev sendt på TV 2 i 1997 og 1998.

To år efter var hele Danmark igen på fornavn med Lars Bom, da han spillede rollen som Johnny Olsen i 'Rejseholdet'.

Siden har han spillet med i flere andre populære tv-serier og film og er altså også blevet en populær oplæser af lydbøger.