Amerikaneren Larry King er afgået ved døden. Han blev 87 år gammel.

Larry King er kendt som en ikonisk talkshowvært i USA, og han stod bag 'The Larry King Show' fra 1978 til 1994.

Han har i de sidste mange år kæmpede med helbredsproblemer, og han har eksempelvis overlevet to hjerteanfald i 1987 og 2019. Det skriver Mirror.

Larry King blev tidligere på måneden ramt af covid-19, og han måtte derfor indlægges på et hospital i Los Angeles.

Foto: DON EMMERT
Vis mere

Talkshowværten blev født i Brooklyn med navnet Lawrence Zeiger. Det ændrede officielt til Larry King i 1959.

Amerikaneren flyttede i sine unge år til Florida, hvor han begyndte sin karriere som journalist. I 1957 begyndte han at lave radio, inden han kom på tv-skærmen i 1960.

Larry Kings karriere blev sat på pause i 1971, da han blev anklaget for at stjæle fra en forretningsforbindelse. Det kostede ham sit arbejde i radioen og på tv.

Han kom dog stærkt tilbage, og han fungerede som vært indtil 2010. Han har i mange år været på den store tv-station CNN.

Hos tv-stationen var han vært på 'Larry King Live', og det var programmet, der gjorde ham ekstremt kendt i både USA og resten af verden. Da han stoppede i 2010, var det Piers Morgan, der tog over.

Larry King har været gift otte gange i sit liv med syv forskellige kvinder. Hans sidste skilsmisse var ifølge Mirror i 2019.

Han blev ramt af en stor tragedie sidste år, da to af hans børn døde i løbet af sommeren. Datteren Chaia King tabte kampen til kræft, mens sønnen Andy King blev ramt af et hjertestop.