Konstante smerter tvang i 2014 Claudia Rex til at indstille dansekarrieren. Lægerne havde givet op, men hun ville det anderledes og er nu klar til at gøre comeback i ’Vild med dans’ til efteråret.

Der var ikke én sitren i mundvigen eller en trækning ved øjnene, der afslørede, hvad den dengang 27-årige danser Claudia Rex gennemgik af smerter.

Fredag efter fredag hvirvlede hun rundt i smukke, glitrende kjoler og modtog dommernes karakterer med et smil i TV2-programmet ’Vild med dans’, hvor hun endda var blevet lidt af en seerfavorit og havde vundet programmet to år forinden sammen med tv-værten Joakim Ingversen.

Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

Men bag smilet kæmpede Claudia Rex en hård kamp. Når spotlyset slukkede, og danskerne havde zappet videre på fjernbetjeningen, så virkeligheden anderledes ud. Hun havde smerter i knæ og hofter, og da hun i 2014 havde kæmpet sig hele vejen til finalen, kunne hun ikke ignorere dem længere. Hun var udbrændt og måtte sige farvel til ’Vild med dans’ og indstille dansekarrieren.

»Jeg havde de sidste tre-fire år op til mit dansestop oplevet mange smerter på grund af alle mine skader gennem tiden. Til sidst betød bare en enkelt time på benene, at jeg ikke kunne gå i tre dage,« fortæller den i dag 30-årige professionelle danser til BT, der beskriver ’Vild med dans’-holdet som sin ’anden familie’, der var svær at tage afsked med.

Hun havde op til sit stop kæmpet sig igennem på en blanding af professionalisme og stædighed.

»Jeg kunne simpelthen ikke acceptere, at min krop var ved at svigte mig, så jeg ignorerede dens signaler. Når man er professionel danser, så lærer man at bide tænderne sammen og smile,« forklarer Claudia Rex, der ikke blev meget klogere af at lade læger kigge på den slidte krop.

»Jeg blev undersøgt af så mange læger, og de stod alle og kløede sig lidt i håret, før de konkludere, at det nok bare var slid, og at jeg ikke burde danse igen. Det var selvfølgelig hårdt at få den besked, især savnede jeg min daglige løbetur om morgenen, som jeg nærmest altid har haft, men jeg nægtede at sætte mig til at tude over det. Jeg har altid haft det sådan, at hvis en dør lukker, så åbner en ny. Så jeg forsøgte at forblive positiv.«

Foto: Sophia Juliane Lydolph
Vis mere

De følgende år var Claudia Rex ikke en del af ’Vild med dans’-holdet. Når hun dukkede op i medierne, handlede det ikke om dans, men om hendes kærlighedsliv og andre tiltag i hendes karriere, men pludselig dukkede hun i foråret op på den spanske ferieø Fuerteventura, hvor hun var begyndt at undervise turister i dans sammen med ’Vild med dans’-kollegaen Michael Olesen.

»Det går ok med at danse. Jeg underviser også på Pejsegården og håber, min krop holder til det,« fortalte en glad Claudia Rex tilbage i marts om sit første dansecomeback.

Efter lægernes dom i 2014 fortsatte hun sin kamp for at komme tilbage. Igennem nogle venner hørte hun om en alternativ form for laserbehandling, og det viste sig at have en positiv effekt.

»Da jeg hørte om laserbehandlingen, tænkte jeg, at jeg ikke rigtig havde noget at tabe, for der var jo ikke nogen bivirkninger. Efter min første behandling kunne jeg mærke forskel med det samme. Smerterne som ellers havde været der hele tiden var pludselig væk. Til at starte med tænkte jeg, ’rolig nu, det kan også være placeboen, der taler her’. Men behandlingerne fortsatte, og jeg havde stadig ingen smerter,« fortæller hun om behandlingsforløbet, der løb over et par måneder.

»Det er lidt ligesom den slags laserbehandling, man kan få hos en fysioterapeut. Jeg er ikke ekspert på området, så er ikke helt inde i det tekniske, men de lyste med en stav på kroppen i tyve minutter ad gangen.«

I juli afslørede Claudia Rex, at TV2 havde spurgt hende, om hun ville være med i ’Vild med dans’ igen. Hun sagde dengang,  at hun lige skulle tænke over det. Hun gik til yoga og boksetræning og spiste en masse kosttilskud, men havde brug for at mærke efter, om kroppen var klar til en ny omgang i danse-manegen.

Det var den. Den 10. august kunne TV2 fortælle, at Claudia Rex var klar til at gøre comeback i ’Vild med dans’

»Nu når jeg har været væk, så vil jeg nyde det mere – hver eneste dag. Jeg kan slappe meget mere af i det, og jeg glæder mig bare til at se alle igen,« lød det i en pressemeddelelse.

Claudia Rex er naturligvis glad for, at hun tog chancen og forsøgte sig med laserbehandling.

»Jeg respekterer, hvis nogen synes, at det er for alternativt, men jeg ved bare, hvad der har virket for mig.«

TV2 afslører på et pressemøde onsdag, hvem der bliver hendes dansepartner i efterårets udgave af ’Vild med dans’.