Kronprinsesse Mary og prinsesse Marie har begge fødselsdag i februar. Faktisk er der kun én dag i mellem dem.

I den forbindelse har kongehuset lagt billeder på sin officielle Instagram-profil.

Men der var stor forskel på danskernes opbakning til de forskellige billeder.

Kronprinsesse Mary hev nemlig hele 45.560 likes og 1.392 kommentarer ind på sit fødselsdagsbillede.

Prinsesse Marie fik en del færre likes og kommentarer. Brugerne på Instagram gav hende 24.492 likes og 504 kommentarer. Det er hele 21.068 likes og 888 kommentarer til forskel.

Ifølge historiker Lars Hovbakke Sørensen, der er lektor ved Professionshøjskolen Absalon, skyldes det en helt særlig grund.

»For det første er Mary en mere central person i kongehuset, fordi hun er kronprinsesse. Og for det andet er hun jo også populær, fordi hun gør det rigtig godt og arbejder så meget. Hendes kalender er jo altid propfyldt. Og folk er meget begejstrede.«

»Prinsesse Marie er en mindre central person, og danskeren har måske et indtryk af, at hun laver knap så meget som kronprinsesse Mary,« fortæller Lars Hovbakke Sørensen, der ikke er overrasket over at Kronprinsessen får flere likes.

»Nej, for der har været mange meningsmålinger de seneste år, der viser, at kronprinsesse Mary er umådeligt populær, og at de andre er knap så populære,« afslutter han

Prinsesse Marie og prins Joachim blev gift 24. maj 2008 i Møgeltønder Kirke.

I den forbindelse blev prinsesse Marie også grevinde af Monpezat.

I 2019 flyttede prinsesse Marie og prins Joachim til Paris, fordi prins Joachim skulle begynde på en lederuddannelse i det franske militær.