Kronprins Frederik kan føje et nyt punkt til sin liste over officielle pligter. Han er blevet protektor for handelskammeret Danish-Chinese Business Forum, DCBF.

Kronprinsen overtager protektionen efter Prins Henrik, som var protektor for DCBF fra 2006 indtil sin død.

»DCBF har - også set fra Kinas side - en særdeles betydningsfuld rolle som bindeled mellem Kinas regering og erhvervsliv. Handelskammeret anses derfor som en vigtig budbringer af erhvervslivets behov og ønsker i forhold til styrkelsen af de kommercielle relationer på nationalt niveau mellem Kina og Danmark,« siger DCBFs generalsekretær, Hans Henrik Pontoppidan, i en pressemeddelelse.

»Derfor er det vigtigt, at DCBF i Danmark har en forankring på allerhøjeste niveau, som kan assistere os i arbejdet med at understøtte dansk erhvervslivs interesser i Kina og de dansk-kinesiske kommercielle samarbejdsrelationer,« siger han.

Kronprins Frederik på sejltur på Seinen under et erhvervsfremstød i Paris, tirsdag den 8. oktober 2019. Kronprinsparrets besøg i Paris har især fokus på energi og sundhed.. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)
Kronprins Frederik på sejltur på Seinen under et erhvervsfremstød i Paris, tirsdag den 8. oktober 2019. Kronprinsparrets besøg i Paris har især fokus på energi og sundhed.. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix) Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Kongehuset bekræfter protektionen på sin hjemmeside.

»Kronprinsen bliver protektor for handelskammeret Danish-Chinese Business Forum, der understøtter danske virksomheder, vidensinstitutioner, kommuner og regioners handel og engagement i og med Kina,« skriver kongehuset.

»​Danish-Chinese Business Forum har 130 medlemmer bestående af primært virksomheder, men også offentlige organisationer som vidensinstitutioner, kommuner og regioner. Det er en netværksforening, der har til formål at skabe vidensdeling med deres medlemmer,« skriver de videre.

Kronprins Frederik har nu 32 protektioner.

Andre læser også