Hver dag under valget tager B.T. dig med bag kulissen for at møde en kendt politiker midt i dennes frokost – for det skal jo også passes.

I møder Kristian Thulesen Dahl, der er formand for Dansk Folkeparti, nogle dage efter, vi talte med ham.

Den pågældende dag havde han tilbragt i Horsens.

Og der blev spist god gammeldags dansk mad.

Hvad fik du til frokost?

»Stegt flæsk med persillesovs og kartofler fra 'Dollys Diner' i Horsens.«

Hvorfor valgte du at spise det?

»Jeg elsker stegt flæsk med persillesovs! Når jeg får muligheden for at spise en så dejlig ret, siger jeg ikke nej tak. Næsten uanset om det så er morgen, middag eller aften.«

Kristian Thuelsen Dahl tog sig en nationalret midt på dagen i onsdags.
Kristian Thuelsen Dahl tog sig en nationalret midt på dagen i onsdags.
Vis mere

Hvad lavede du onsdag?

»Jeg startede dagen på regionshospitalet i Horsens, hvor vi diskuterede fremtiden for sundhedsområdet. Bagefter var jeg en tur i gågaden, hvor jeg talte med en masse gode mennesker. Det opbygger naturligt nok en glubende appetit, og derfor var det dejligt bagefter at spise sammen med de gode lokale DF'ere.«

Hvad er din livret?

»Flæskesteg med brun sovs og kartofler, og sværene skal være sprøde. Jeg er iøvrigt rigtig god til at lave den helt perfekt – sagt i al beskedenhed.«

Hvad er din score-ret?

»Man kan faktisk komme rigtig langt med flæskesteg.«