Amalie Szigethy og Fie Laursen
Amalie Szigethy og Fie Laursen

Det skabte en storm af debat på Facebook, da den gravide reality-stjerne og blogger Amalie Szigethy forleden indrømmede, at hun i sine unge år valgte at få fire aborter.

På Facebook rasede vrede læsere. Og nu har den kendte blogger Fie Laursen meldt sig i koret af folk, der mener, at Amalies beslutning om at få fire aborter, ikke er okay.

På sin blog beskriver Fie Laursen sin vrede over Amalie.

fsd

'Jeg har altid været imod aborter, da jeg synes, det er forkert at gøre, og jeg har altid sagt, jeg ikke vil have et fosters død på min sjæl. Derfor bliver jeg også helt ked af det inden i, når jeg læser i dag, at Amalie har haft 4 frivillige aborter siden hun var 19 år – Jeg synes det er SÅ forkert at tænke “fuck prævention, vi dræber bare barnet, hvis nu der skulle komme en smutter”, for det er jo for fanden sådan hun har tænkt, når hun har taget valget at dræbe sit foster,' skriver Fie Laursen blandt andet i blogindlægget, som du kan finde her.

Amalie

Og Fie Laursen fortsætter.

'Jeg forstår ikke folk, der støtter aborter, men det er vel let for folk at støtte det, når det ikke er dem selv der bliver dræbt. Jeg mener, at alle graviditeter er en gave fra Gud og fortjener at leve, jeg forstår ikke man kan få sig selv til at tage livet fra sit eget kød og blod, at man kan tage sådan et valg imod en hjælpeløs lille sjæl. Hvis man er gammel nok til at have ubeskyttet sex, er man også gammel nok til at tage barnets hånd og ikke liv,' skriver Fie Laursen, der også sammenligner abort med Hitlers massemord under 2. verdenskrig.

amalieerglad

Amalie valgte at fortælle om de fire aborter på sin blog, hvor hun blandt andet skrev:

'Det er ikke første gang, jeg er gravid, men det er første gang, jeg er klar til at blive mor og har tiden og alderen. Jeg var 19 år, første gang jeg blev gravid, og efterfølgende blev jeg meget hurtig gravid igen med samme mand – I kan jo gætte jer til, hvem det var,' skriver hun og henviser formentlig til eks-kæresten Peter Birch, som hun var sammen med på daværende tidspunkt.

'Jeg brugte ikke beskyttelse, og det gik ud over mig selv med aborter, fordi jeg synes, tanken med et barn var spændende,' uddybede Amalie.

Fire år til Bastians næste fødselsdag - 1

Som nævnt er det ikke kun Fie Laursen, som er vred på Amalie Szigethy pga. de fire aborter. Også i forbindelse med BTs artikel om Amalies aborter, som blev lagt på Facebook, var der mange rasende kommentarer.

Her er et udvalg af kommentarerne i forbindelse med artiklen:

Nina Toft skriver:
»Det er mig en gåde, hvordan man kan være så uansvarlig at få foretaget hele fire aborter! Det, synes jeg, et menneskeliv er for kostbart til.«

Flere hentyder i mere eller mindre direkte vendinger til Amalies omdømme som ikke helt skarp blondine.

Bente Dysted Martlev skriver:
»I guder for en dum gås. Præventionen er opfundet, men hun har da ikke opfundet den dybe tallerken.«

Du kan se Facebook-opslaget herunder.

Marianne Møller-Larsen er inde på noget af det samme:
»Hun har fået fire aborter, fordi hun syntes 'tanken om et barn var spændende!' Siger lidt om hende.«

Tidligere har Fie Laursen selv været ude på sin blog og fortælle, at hun har oplevet at få en spontan abort - en oplevelse, som tog hårdt på bloggeren.

'For dem er jer der ikke ved det, så er det faktisk ret ofte at kvinder får noget, som hedder “Spontan Abort” – hvor man simpelthen skyder fosteret ud. “Heldigvis” var det så tidligt i graviditeten at “barnet” “bare” var en klump slim. Jeg rystede, græd og kaldte på min mor som selv har haft et langt graviditets forløb med spontane aborter, men nu har 3 børn.' Har Fie Laursen forklaret på sin blog.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.