Lyt til artiklen

Komikeren Geo har været igennem et turbulent sygdomsfoløb, men er nu erklæret rask og fri for sin testikelkræft

Man kender ham som den sprudlende og gakkede komiker, der altid har en sjov bemærkning klar. Men det sidste stykke tid har været langt fra morsomt for Geo, der både har haft op- og nedture i sit sygdomsforløb.

37-årige Christian Geo Heltboe, der er bedst kendt under sit mellemnavn, fik sidste år fjernet den ene testikel, og måtte holde en pause fra stand up-scenen. Det offentliggjorde han selv på Facebook, efter han var blevet 'en kugle lettere', som han selv skrev.

Men det var også på Facebook, han senere kunne levere en trist besked om den kræft, han ellers troede, han var blevet helbredt for. Den havde spredt sig, og familiefaderen skulle nu i kemobehandling.

Det behandlingsforløb er nu slut, og nu er det en lykkelig og lettet Geo, der igen kan opdatere sine fans på den svære situation. Denne gang med en positiv besked:

- Kæreste Facebook Family. Jeg er helt utrolig glad for at kunne fortælle jer, at jeg nu har afsluttet min kemobehandling og de sidste undersøgelser og at Rigshospitalet har erklæret mig rask!, jubler komikeren på sin Facebook-profil og åbner samtidig op for, at pausen fra comedy-scenen snart får en ende:

- De sidste 12 uger har været som én lang klichéfyldt amerikansk kemofilm. Men nu går det heldigvis meget bedre og jeg glæder mig til at komme i gang igen. Tusind tak for jeres søde støtte undervejs. Vi ses derude i verden (-:, skriver komikeren, der ikke har stået tilbage for at beskrive sin tilstand med et smil og et glimt i øjet.

Geo, der også er kendt for sin lange bølgede manke, har således lagt et billede af en skaldet, blåøjet babydukke på sin Facebook-profil, med teksten:

- Jo...jeg har mistet håret, men synes jeg faktisk jeg ser yngre ud l-:

I sommeren medvirkede han i DR2’s Temalørdag om ’At overleve kræft’, hvor han fortalte om den dag, han blev helbredt - og trods operationssår gjorde hele huset rent i bare begejstring over at være rask.

Det var en måned før, han desværre kunne meddele, at kemobehandling var blevet nødvendigt. I den forbindelse sendte han en opfordring til alle de danske mænd:

- Lad mig da så lige benytte lejligheden til at opfordre alle unge mænd til at føle efter, om alt er, som det skal være.