Spørgsmålet er, om de tør?

For første gang i tre år, får Oscar-showet en vært.

Siden den amerikanske komiker Kevin Hart op til 2019-showet trak sig fra det prestigefulde job på grund af beskyldninger om homofobi, har man ikke haft en vært til årets største filmfest.

Det er endnu ikke meldt ud, hvem der skal styre løjerne den 28. marts, og mens der spekuleres i navne som talkshowvært Jimmy Kimmel, komikeren Pete Davidson og Spiderman-stjernen Tom Holland, har en gammel kending meldt sig på banen.

Ricky Gervais.
Ricky Gervais. Foto: JUSTIN TALLIS
Vis mere

Den 60-årige britiske komiker Ricky Gervais, der er kendt for sine provokerende Golden Globes-taler, hvor han igennem tiden har brugt sin værtsrolle på at sende stikpiller til det halve af Hollywood, siger, han er klar på Oscar-jobbet.

Ifølge mediet Indiewire fortalte han for nylig i et interview i ABC-programmet 'The View', at han gerne påtager sig rollen, men tilføjer, at det nok ikke er realistisk.

»Der er en hage. Det fantastiske ved Golden Globes var, at de lod mig skrive mine egne jokes, sige hvad jeg ville og droppe prøverne. Som komiker er det for god en mulighed til at afslå. Jeg tror ikke, at Oscar ville give mig den samme frihed. Og med rette! Det ville være skørt,« forklarer han.

Hvis han rent faktisk skulle få tilbudt jobbet og man tilmeld lod ham skrive sine egne jokes uden nogen form for censur, så er han parat til at gøre det uden løn.

»Hvis de sagde det, ville jeg med sikkerhed gøre det. Jeg ville gøre det gratis, hvis de sagde det,« lyder det fra Ricky Gervais.

Andre læser også