En række store stjerner som David Bowie, Prince og Leonard Cohen er døde i årets løb. Det har givet alverdens konspirationsteoretikere brændstof til et hav af nye, vilde historier

Elvis lever. Paul McCartney er død. Beyoncé er en klon. Whitney Houston arbejder i dag som stewardesse. Marilyn Monroe blev dræbt af FBI, mafiaen, fagforeningerne, JFK og ...

Der findes mange mere eller mindre velkendte konspirationsteorier om levende og afdøde kendte. Alene Marilyn Monroes død er efter sigende omgærdet af et trecifret antal konspirationsteorier.

Med de utrolig mange kendisdødsfald i år vil året 2016 i sig selv utvivlsomt blive omgærdet af nye konspirationsteorier, når vi nærmer os nytår. For hvorfor søde så mange?

Indtil da har nettets konspirationsteoretikere gyldne dage. BT har har studeret fænomenet.

Bowie advarede om verdens undergang

Der var rigtig mange teorier om David Bowies død ved årets begyndelse. Ifølge nogle konspirationsteoretikere forsøgte den døende legende at advare om verdens kommende undergang.

En af de nyere Bowie-teorier er, at singlen ’Blackstar’ fra det, der skulle blive hans sidste album, er en kodet meddelelse, der fortæller os, at noget meget slemt er på vej.

Der er folk, der mener, ​​at Bowies sang forudsiger, hvordan Planet X, også kaldet Nibiru, et kæmpe planetarisk objekt, vil ramme ned i Jorden og udløse menneskehedens undergang.

Bowie blev angiveligt kontaktet af det hemmelige, mystiske broderskab Illuminati, der bad ham advare os dødelige om den kommende katastrofe.

Henvisningerne til en ’sort stjerne’ i teksten samt udtryk som ’dagen for henrettelsen’ og en ’engel falder’ er mere end rigeligt bevis. For dem.

Hvis man tilføjer de okkulte symboler og billeder i musikvideoen, har konspirationsteoretikere rigeligt at arbejde med.

Nogle mener sågar, at Bowie påførte sig selv sin kræftsygdom (!) for at kunne dø for menneskeheden.

David Bowie døde 10. januar.

Kilde: www.disclose.tv

Prince og elevatorerne

Prince brød sig ikke om elevatorer. I et interview med CBS This Morning afslørede produceren L.A. Reid, at Prince engang fortalte ham, at elevatorer var ’djævle’. Tilfældigt – eller ...?

Prince blev fundet i elevatoren i sit Paisley Park-kompleks på dagen for sin død.

Princes ’Let’s Go Crazy’ begynder med en prædikenlignende tale og indeholder en linje om elevatoren, der forsøger at ’køre dig ned’.

Prince havde en kort og lidt akavet karriere på de sociale medier. Hans sidste Instagram-indlæg, der blev udgivet kort før hans død, var et billede af ham, som efter sigende var ledsaget af en senere slettet besked, ’Just When U Thought U Were Safe’. Prince kom med mange mystiske udtalelser. Denne er blevet fortolket i flere sammensværgelses-tilbøjelige hjørner af internettet som, at han vidste, at han var i fare.

Prince døde 21. april.

Kilde: thewrap.com

Spionen Leonard Cohen

Der har i årevis floreret en teori om, at Leonard Cohen var hemmelig agent for CIA eller muligvis israelske Mossad. Han var jo jøde.

Teorierne er især inspireret af sangen ’Field Commander Cohen’, hvor han kalder sig selv ’den vigtigste spion’, der gik i clinch med Fidel Castro. Som en metafor vil de fleste nok mene. Men fans opremser en række fakta som indikation for spion-påstanden. Det omfatter bl.a. Cohens kortvarige forhold til Janis Joplin og dennes daværende kæreste Kris Kristofferson – hvis far var agent – på Chelsea Hotel i New York.

Det sagnomspundne hotel var et yndet forum for amerikanske efterretningsfolk. Her rekrutterede man agenter i det dekante kunstnermiljø.

Cohen har selv beskrevet, hvordan han som helt ung på mystisk vis kunne forlade Havanna i Cuba kort efter kommunisternes magtovertagelse. Det lykkedes ham at snige sig ind i et fly, selvom han egentlig var anholdt af det cubanske politi. Blev afrejsen fikset af CIA – eller måske Fidel Castro?

Ifølge Cohen selv blev han anholdt i Havanna, placeret i lufthavnen med en 14-årig betjent, som forlod rummet, hvorefter Cohen vandrede ud til et fly, som lod ham komme om bord uden pas og billet.

Leonard Cohen døde 7. november

Kilde: disinfo.com

Gene Wilder og Mandela-effekten

Skuespilleren Gene Wilder døde 29. august. Han blev straks offer for det, nogle kalder ’Mandela-effekten’: At brugere af de sociale medier kollektivt bliver enige om, at ’han er da død for længst’. At nyheden om Mandelas og nu Wilders død måtte være en upassende joke.

Mange hævder nemlig stædigt, at Mandela døde i fængslet, og at den person, man senere kunne følge ude i friheden, var en anden, eller muligvis en ’ånd’, der havde taget bo i hans krop.

Flere internetmedier hoppede ifølge brugerne af reddit.com på den galej og skrev nyheder om Gene Wilder af typen, ’Afdød skuespiller løjet død igen’, inden sandheden gik op for dem.

Blev Muhammad Ali inficeret med sygdom?

Blev Muhammad Ali inficeret med en form for amfetamin med det formål at give ham Parkinsons syge? Det mener konspirationsteoretikere.

Den afdøde bokser var en af de mest regeringskritiske stemmer i 60ernes USA. Den karismatiske bokser kæmpede for borgerettighedsbevægelsen, tordnede mod Vietnam-krigen og konverterede til islam. Ifølge nogle fans blev han inficeret af FBI med et stof kaldet methyl phenyl tetrahydropyrinide (MPTP), som beviseligt kan forårsage Parkinsons syge.

Officielt blev han allerede i 1981 diagnosticeret med begyndende demens – en typisk boksersygdom. Men hans faste læge, dr. Abraham Lieberman, accepterede aldrig den diagnose. Andre mener, at han – som Mandela – allerede for årtier siden blev dræbt af FBI og erstattet af en anden person. Det skulle forklare, hvorfor han ændrede personlighed.

Muhammad Ali døde 3. juni.