Kong Konstantin kom - i første omgang - til kort, da han ville hilse på Michelle Obama i Operaen.
Kong Konstantin kom - i første omgang - til kort, da han ville hilse på Michelle Obama i Operaen. Foto: AFP / Bjarke Ørsted

Dronning Margrethes svoger Kong Konstantin blev bremset af Michelle Obamas livvagter, da han ville hilse på The First Lady under IOCs oficielle åbningsceremoni torsdag.

Hvem er det nu lige, den græske konge er? Og findes der overhovedet sådan en?

Sådan tænkte en amerikansk Secret Service-agent, der havde til opgave at passe på Michelle Obama i Operaen torsdag aften, hvor IOC-kongressen officielt blev åbnet. Det fortæller en gæst til bt.dk.

Den græske eks-konge spottede den amerikanske præsidents hustru, der stod bevogtet bag et gelænder i et hjørne af Operaen. Men han havde ikke set, at fru Obama var tæt bevogtet af livvagter.

En af vagterne greb straks fat i Kong Konstantin, der havde følge af Dronning Anne Marie. Og selv om Kong Konstantin havde en guldmedalje om halsen med de olympiske ringe indprentet, var der ikke noget at gøre.

- Jeg beklager, men der er ingen adgang, lød beskeden fra Secret Service agenten.

Den græske eks-konge protesterede forgæves, hev fat i sin guldmedajle og sagde, at han da skulle forbi.
Det ville den amerikanske agent ikke høre på, og først da en dansk PET-ansat kom løbende til og fik forklaret sin kollega, at der ganske rigtigt var tale om en royal, lod Secret Service-agenten ham forbi.

- Hvor pokker skulle jeg vide det fra, sagde han med et smil til en gæst, der stod lige ved siden af.

Og ja, det græske eks-kongepar fik lov til at møde Michelle Obama.

SE BT TV:
Kendisser med fart på

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.