»Hvad fanden laver to profilerede værter på 45 og 50 år med en 22-årig praktikant?«

Spørgsmålet, der dirrer i luften, bliver stillet af kommunikationsekspert Anna Thygesen, som mildest talt er forbløffet over både Jes Dorph-Petersen, hans advokat, Mette Grith Stage og store dele af den danske befolkning.

»Jeg ved ikke, Mette Grith Stage, hvad du havde sagt til din datter, hvis hun var kommet hjem fra den der lejlighed? Så havde du sagt 'ej, hvor er det hyggeligt?' Hvor dejligt, du måtte flygte ud,« lyder det retoriske spørgsmål fra Anna Thygesen.

Kommunikationseksperten talte torsdag i podcasten 'Q & ' med Henrik Qvortrup, hvor både hun og Mette Grith Stage gav deres besyv med om sagen, hvor Jes Dorph-Petersen blev fjernet fra TV 2s sendeflade på baggrund af to krænkelsessager.

Anna Thygesen (Arkivfoto)
Anna Thygesen (Arkivfoto) Foto: Niels Ahlmann Olesen
Vis mere

Den mere end almindeligt ophedede diskussion i podcastprogrammet tog udgangspunkt i Jes Dorph-Petersens reaktion efter TV 2s reaktion på en intern advokatundersøgelse.

I den lød anklagerne på, at Jes Dorph-Petersen i 2001 skulle have tiltvunget sig sex med en kvindelig praktikant, og i et andet tilfælde i 2003 sammen med en mandlig kollega skulle have opfordret en anden kvindelig praktikant til sex – uden held.

Mette Grith Stage bad flere gange i løbet af programmet om ordet. Hun påpede blandt andet, at Anna Thygesens fremstilling af sagen var noget fortegnet.

Advokaten understregede ligeledes, at i hendes optik som forsvarsadvokat, så var der aldrig nogensinde fældet nogen dom, hvis denne sag var kommet for retten.

Desuden mente Mette Grith Stage også, at i både Jes Dorph-Petersens og lignende sager som med politikere Morten Østergaard og Frank Jensen var det problematisk, atd er er tale om offentlige personer.

Hun og Anna Thygesen var dog langt fra enige i, hvem der var de svage i denne sag.

Kommunikationsekspert Anna Thygesen fortalte i programmet, at hun havde talt med flere direktører torsdag, som alle sagde, de også havde fyret Jes Dorph-Petersen i et lignende tilfælde.

Hun uddybede, at selvom hun forstod Jes Dorph-Petersens frustration over at være ekspederet, så mente hun, at det, han har gang i, i medierne, er himmelråbende.

Og at det er underligt, at han selv lægger episoderne ud offentligt, men at både hans advokat og han selv har bedt om, at man ikke diskuterer det.

»Jeg kan ikke forstå, at han ikke kan se, at den måde – også for 20 år siden – man opførte sig på, uanset om de her kvinder ville det eller ej, er et udslag af usædvanlig dårlig dømmekraft,« siger Thygesen og fortsætter:

»Jeg arbejdede også for tyve år siden, og jeg har da aldrig oplevet, at man kunne tage villige eller ikkevillige praktikanter med op i en lejlighed og knalde dem.«

Og Anna Thygesens kritik stoppede dog ikke ved tv-værten og advokaten. Hun langede også ud efter de mennesker, som sidder derhjemme og dømmer to kvinder, der ikke selv har valgt at dele deres historie.

»Han er 'Mr. Danmark'. De der to kvinder, hvor han jo har besluttet at fortælle deres historie, de er fuldstændig svinet til i hele Danmark af alle mulige hr. og fru Hakkebøf, der synes, det er sådan en pæn mand,« sagde Anna Thygesen videre i podcasten.

Du kan høre hele udsendelsen herunder: