Den amerikanske komiker og borgerrettighedsaktivist Dick Gregory er død.

Det bekræfter hans familie i en udtalelse, skriver flere medier - blandt andet BBC.

Dick Gregory sov ind på et hospital i Washington DC, efter at han var blevet indlagt på grund af en sygdom, som indtil videre ikke er blevet offentliggjort. Han blev 84 år.

For blot to dage siden skrev Dick Gregorys søn - Christian Gregory - ellers på det sociale medie Instagram, at det så ud til at gå fremad med faderens helbred, og at man regnede med, at han kunne blive udskrevet fra hospitalet efter nogle dage.

'Min far er fortsat indlagt med en alvorlig, men stabil sygdomstilstand. Hans prognose er god, og han burde blive udskrevet indenfor de næste par dage. Efter at han fik det dårligt onsdag den 9. august, blev han taget til hospitalet. Han blev undersøgt, behandlet og udskrevet. Efter der ikke skete store forbedringer, tog vi ham tilbage til hospitalet lørdag den 12. august, hvor han blev undersøgt og indlagt', skrev sønnen for to dage siden.

Tidligt søndag morgen dansk tid skrev sønnen en ny opdatering på Instagram. Denne gang lød det, at faderen var død.

'Det er med stor sorg, at Gregory-familien kan bekræfte, at deres far, komikerlegenden og borgerrettighedsaktivisten Dick Gregory, har forladt denne verden i aften i Washington DC. Familien takker for den store støtte og kærlighed og beder folk respekterer deres privatliv, mens de sørger i denne svære tid', lyder det i udtalelsen.

Dick Gregory blev især kendt for gennem 1960'erne at gøre grin med racisme i sine stand-up-shows. Han var samtidig blandt de første sorte komikere til at optræde foran et hvidt publikum.

Ifølge BBC var en af hans berømte sætninger fra et show denne:

»Raceadskillelse er ikke kun dårligt. Har du nogensinde hørt om en busulykke, hvor folkene der sidder bagerst i bussen er kommet til skade?«

Derudover var Dick Gregory politisk aktiv. Blandt andet demonstrerede han mod Vietnamkrigen. Han forblev aktiv - særligt med komikken - indtil han blev indlagt tidligere på måneden.

Han efterlader sig sin hustru - Lillian - og ti børn.