Tisvildes nye festuge, Tisvilde29, skydes i gang med en cykeltur.

Iført stramt, stribet cykeltøj, mørke solbriller og klikkende cykelsko svinger det københavnske jetset sig i sadlen og tilbagelægger de cirka 70 kilometer fra Kongens Nytorv til Tisvilde.

De næste fire dage skal det nordsjællandske ferieparadis danne rammen om en festlig weekend, som erstatter de kendtes traditionelle tur til Skagen.

- Det var Caspers (Christensen, red.) idé med et cykelhold. Halvdelen af løbet bliver et hyggeløb, hvor vi også holder en pause halvvejs. Og den sidste del bliver hårdere, siger Simon Lennet, der er en af ejerne bag den eksklusive københavnske natklub Simons, og som står for festen i Tisvilde.

 


Er du på mobilen? Se tv-klip, hvor kendisserne gør klar til at cykle til Tisvilde, her

Simon Lennet forstår ikke kritikken af festugen Tisvilde29 og tilføjer, at weekendens musikfestival Musik I Lejet også trækker et par tusind gæster til byen.

- Folk er lidt sure på os, og det er os, der er blevet de onde, selvom festivalen Musik I Lejet også har omkring 2000 gæster. Men jeg kan ikke se, hvor meget vi kan ødelægge, og hvorfor vi skulle ødelægge noget. Vi holder os jo inden for et lille hegn på Tisvilde Bistro, siger Simon Lennet.

Der regner han også selv med at tilbringe de næste aftener. Noget, han sagtens kan se gå hen og blive en tradition.

- Jeg håber, at nogle af de andre natklubejere kommer derop næste år. Det kan helt sikkert godt være en tradition, der starter, lyder det fra natklubejeren.

Imens træder partyfolkene i pedalerne og cykler ivrigt af sted mod fire dages rosébrandert og fest under stjernerne.