Den danske sang-crooner og 'Klovn'-stjerne Michael Carøe er på fredag med til at lancere en splinterny juleøl

Både øllen og den jazzede sang, der følger med, hedder 'Jinglebelly'.

Det er det syvmandsbandet Bjarke & The Beerbellys, der står bag julesangen, som Michael Carøe synger.

Og i år er det selvfølgelig ikke nogen helt almindelig jul - langt fra.

Bjarke Nikolajsen fra bandet Bjarke & the Beerbellys og Mikkel Wind-Pedersen fra mikrobryggeriet BrygBrygBryg
Bjarke Nikolajsen fra bandet Bjarke & the Beerbellys og Mikkel Wind-Pedersen fra mikrobryggeriet BrygBrygBryg Foto: PR
Vis mere

Corona, social distance og almindelig vanvid har gjort 2020 til et år som intet andet. Og derfor har mikrobryggeriet BrygBrygBryg tænkt i helt nye baner.

Den helt specielle J-dag afholdes således virtuelt 6. november imellem 16:00-19:00. Og den nye sang er for første gang i juleøllens historie tilgængelig på selve ølflasken via en såkaldt QR kode - en kode, der scannes med mobiltelefon ipad.

Festen streames på facebooksiderne for Bjarke & the Beerbelly, BrygBrygBryg og Bootleggers, Uden at gå udenfor en dør kan man her fejre J-dagen sammen med andre musik- og festglade julenisser.

Og hvis man vil udvide oplevelsen, kan man sende en email til adressen, jinglebelly2020@gmail

Etiketten på den nye juleøl 'Jinglebelly'
Etiketten på den nye juleøl 'Jinglebelly' Foto: PR
Vis mere

I mailen skal man fortælle, om man vil hente sine øl i København eller i Aarhus.

Efter tilmeldelsen vil man modtage en mail med information om pickup og derefter kan man afhente sine øl på enten Bootleggers på Amager og Erlings Jazz- og ølbar i Aarhus.

Der er kun 100 nummererede flasker, så det gælder op at være hurtig med tilmeldingen. Det er kun muligt at hente to øl pr. person

Både ølsmagning, ølnørderier og koncert foregår to gange i løbet af event-festen, så alle kan nå at være med.

Michael Carøe til gallapremiere på filmen 'Klovn The Final'. Den danske crooner og skuespiller fyldte 60 år 11. oktober.
Michael Carøe til gallapremiere på filmen 'Klovn The Final'. Den danske crooner og skuespiller fyldte 60 år 11. oktober. Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

Om den nye sang siger bandets trompetist, Bjarke Nikolajsen:

»Vi er et jazzband og vi elsker at spille musik inden for den traditionelle jazz. Ja, dén de fleste forbinder med Nyhavn. Dén der også har fået øgenavnet tissemandsjazz. Mere end dét elsker vi dog at udfordre stilarten og derved forny genren«.

Opskriften på 'Jinglebelly' består af traditionelle jazzband-ingredienser: Trompet, sax, banjo, trommer og tuba. Og Nikolajsen fotsætter:

»Vi prøver at løsne lidt op på det hele og herigennem gøre  jazzgenren mere udadvendt. Vi går efter festen«.

Sommer Jazz 2020 på Plænen i Tivoli lørdag den 11. juli 2020 med Kaya Brüel og Michael Carøe og Tivolis Big Band samt gæster Mads Mathias og Miriam Mandipira. Sommer Jazz 2020, afvikles som erstatning for Copenhagen Jazz Festival, der er aflyst på grund af Coronakrisen Covid-19. (Foto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix)
Sommer Jazz 2020 på Plænen i Tivoli lørdag den 11. juli 2020 med Kaya Brüel og Michael Carøe og Tivolis Big Band samt gæster Mads Mathias og Miriam Mandipira. Sommer Jazz 2020, afvikles som erstatning for Copenhagen Jazz Festival, der er aflyst på grund af Coronakrisen Covid-19. (Foto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix) Foto: Torben Christensen
Vis mere

”Jinglebelly” udkommer på J-dag den 6. november, der teknisk set er aflyst, men som også nyfortolkes i orkestrets virtuelle release-event.

Her er der lagt op til den helt store lytte- og drikkeoplevelse med både ølsmagning af den nye julebryg, livekoncert, ølnørderi, øl-fifs og en konkurrence, hvor man kan vinde en adventsoverraskelse fra BrygBrygBryg.

Alt sammen streames live fra ølbaren Bootleggers på Amager, hvor det også er muligt at deltage fysisk i arrangementet. På Bootleggers er der skruet op for restriktionerne med håndsprit, mundbind, begrænset deltagerantal og afstand til et festligt, men kontrolleret arrangement.

Sangen 'Jinglebelly' udkommer også på de sædvanlige lytteplatforme, bl.a. Spotify, iTunes og youtube