Retten i Lyngby har torsdag middag afgjort, at den kendte skuespiller og teaterdirektør Klaus Pagh har fået fuld forældremyndighed over sin syv-årige søn Nikolaj.

Men selvom Klaus Pagh er glad, da bt.dk taler med ham kort efter, han har fået dommen, har han svært ved at glæde sig.

Sønnens mor, Karema Hviid, har nemlig været forsvundet med sønnen siden oktober 2010, og det betyder, at 76-årige Klaus Pagh, trods dommen, ikke kan få sin søn at se.

- Jeg kan ikke rigtig glæde mig over at have vundet den fulde forældremyndighed over min søn, for hvor er han? Jeg ved ikke, hvordan han har det, og om han går i skole, siger Klaus Pagh.

Han oplyser, at han med den fulde forældremyndighed nu kan efterlyse ekskæresten og sønnen over hele verden gennem Interpol.

Klaus Pagh ved ikke, hvor sønnen er. Ekskæresten er halv-dansk og halv-egypter, så han spekulerer i, om de er i Egypten.

- Men der har også været fremme, at hun måske er i Hong Kong. Jeg ved det ikke.

Hele miseren med ekskæresten, Karema Hviid, tog fart kort efter sønnens fødsel i 2004. Parret gik kort efter fra hinanden. Siden 2006 har de skændtes i retssystemet om sønnen, og det er kommet til flere sammenstød. Karema Hviid har bl.a. tidligere beskyldt Klaus Pagh for incest. Det fik Klaus Pagh til at anmelde hende bagvaskelse.

Her gav både by- og landsretten Klaus Pagh medhold i, at der ikke var hold i beskyldninger.

- Det er så nemt for mor at trække incest-kortet over for en far. Det betyder, at faren ikke må se barnet i flere år, mens det undersøges, og bagefter kan hun bare sige, at hun troede, at der var tale om incest, fordi man har pligt til at melde, hvis man har mistanke om det.

- Med sejren er jeg ikke kun glad på mine egne vegne. Men også på de mange fædre i Danmark, der står i samme situation som mig. Jeg har været så heldig, at jeg har haft råd til at hyre en god sagfører i fem år, men det er der jo mange, der ikke har. Det her er også en sejr for dem.

Klaus Pagh overvejer nu at hyre en privatdetektiv for at finde frem til sønnen. Han føler ikke, at politiet tager hans ugentlige henvendelser seriøst, men håber med dommen, det vil ændre sig.

- Jeg glæder mig bare til at se, og når det sker, skal der være stor fest. Så skal han have alle de fødselsdags- og julegaver, som han ikke har fået gennem tiden, siger Klaus Pagh.