Onsdag faldt der dom i sagen om Karsten Rees bestikkelse af to betjente. Straffen blev fordoblet i Højesteret til 40 dages betinget fængsel.

»Det er skuffende. Det er absolut for at skabe præcedens for, at man ikke bør modtage den slags gaver og lignende,« siger Karsten Ree og fortsætter:

»Jeg tænker, at det er uretfærdigt. Sagen har næsten ikke noget indhold. Men der er jo ikke så meget at gøre ved det.«

I 2015 tog to betjente fra Nordsjællands Politi på safaritur. En tur, som den 73-årige forretningsmand betalte en stor del af.

Tre år senere blev betjentene idømt 20 dages betinget fængsel i Østre Landsret. Gaven blev vurderet som bestikkelse, som er et brud på paragraf 144 i Straffeloven.

Sagen blev anket til Højesteret, som onsdag kl. 12 skulle beslutte én gang for alle, hvad det skal koste dem at modtage en safaritur.

»Jeg har tænkt mig at ringe til dem senere,« fortæller Karsten Ree.

Specielt én af de to betjente har været mærket af sagen:

»Jeg ringer nok først til den af dem, som er meget ked af det og påvirket af sagen. Da der var tale om, at den skulle i landsretten, var han allerede træt af det. Men han er nok også glad for, at det er slut nu,« fortæller forretningsmanden.

Sådan skete det, at to betjente blev dømt for bestikkelse

Det hele begyndte i 2014, hvor forretningsmanden blev mistænkt for at have medvirket i menneskehandel. Han havde hentet en kenyansk kvinde til Danmark, som skulle arbejde for ham.

Hun skulle gøre rent, lave mad og lignende for ham.

Karsten Ree blev frifundet i sagen om menneskehandel, men havde undervejs udviklet en venskab med to af de betjente, der var på sagen.

(Arkivfoto) Karsten Ree, stifter af Den Blå Avis.
(Arkivfoto) Karsten Ree, stifter af Den Blå Avis. Foto: Torkil Adsersen
Vis mere

De to betjente, der i 2018 blev dømt i sagen om bestikkelse.

Ree havde blandt andet ringet til de to betjente, da han havde haft indbrud - og så var de faldet i snak. Det skriver Berlingske.

De talte blandt andet om rejseglæde. Kort efter bookede de to betjente en rejse til Kenya. Problemet var bare, at Karsten Ree sparede dem for 22.500 kroner.

De havde blandt andet været på Karsten Rees farme i Kenya og Zanzibar.

Den ene betjent havde under turen ringet hjem til politikommissær Henrik Gunst for at sikre sig, at han kendte til turen.

Henrik Gunst såede tvivl om, hvorvidt betjentene burde tænke sig om, men det mente de selv, at de havde gjort.

Politikommisæren tog sagen videre til ledelsen, og den endte til sidst hos Statsadvokaten, der rejste tiltale om bestikkelse.

Betjentene påstår selv, at de ikke vidste, at Karsten Ree hjalp dem økonomisk.

»Det har krænket vores ære og beklikket (så tvivl om nogens gode navn og rygte, red.) vores hæderlighed. Af alle de konsekvenser, det har haft for vores familie, vores arbejde og løn, så er æren sgu det værste,« siger de til Berlingske.