Den amerikanske operasanger Neal E. Boyd - der strøg helt til tops i talentkonkurrencen 'America's Got Talent' for ti år siden - er død.

Han blev fundet i sin mors hjem i byen Sikeston i delstaten Missouri søndag aften. En obduktion viste efterfølgende, at han døde af hjertefejl, nyrefejl og leverproblemer. Det fortæller retsmediciner Scott Amick til det amerikanske medie CNN.

Neal E. Boyd blev 42 år.

Han stillede op i tredje sæson af 'America's Got Talent' tilbage i 2008 og vandt både dommerne og seernes hjerter med sine optrædener, som blandt andet inkluderede sangen 'Somewhere' fra musicalen 'West Side Story' og 'Nessun Dorma'.

I en udtalelse fra tv-stationen NBC, der viser talentshowet, lyder det:

'Vi er kede af at høre, at en af vores 'AGT'-familiemedlemmer, Neal E. Boyd, er gået bort. Vores hjerter er hos Neals nærmeste i denne svære tid.'

Også en af dommerne fra den sæson, som Neal E. Boyd vandt, har mindet ham:

'Jeg er meget ked af at høre, at Neal Boyd, der vandt sæson tre af AGT ('America's Got Talent', red.), er død i en alder af 42 af hjertefejl. Han var en skøn fyr med en vidunderlig stemme. Hvil i fred', skriver den tidligere dommer Piers Morgan.

Efter han vandt konkurrencen, udgav Neal E. Boyd et album med titlen 'My American Dream'. Siden forsøgte han i to omgange at blive valgt ind i Missouri House of Representatives, men det lykkedes ham ikke at få stemmer nok.