Kjeld Wennick er død.

Den tidligere pladeselskabsboss blev 76 år. Han sov ind omringet af børn og børnebørn efter længere tids sygdom.

Det bekræfter både hans søn Svend og hans datter Sharon over for B.T.

»Han var et meget givende og elsket menneske. Der var ikke et eneste øjeblik i hans sidste tid, hvor han ikke stadig tænkte på alle os andre,« siger sønnen Svend.

Kjeld Wennick er gået bort.
Kjeld Wennick er gået bort. Foto: Mogens Flindt
Vis mere

Kjeld Wennick blev kendt sammen med sin lillebror, Jan, i slutningen af 1950'erne som duoen Jan & Kjeld, hvor sangen 'Banjo Boy' nok er deres mest kendte hit.

Kjeld Wennick stod som manager i 1970'erne bag blandt andre Laid Back. Han stiftede i 1983 pladeselskabet Mega Records, som desuden stod bag navne som Erann DD og Ace of Base, der blev en kæmpe succes med 30 millioner solgte albums verden over.

Ifølge Kjeld Wennicks søn Svend fik den nu afdøde hitmager konstateret nyrekræft for tre år siden. Nyrekræft, som spredte sig til knoglerne.

»Han gik rundt med en brækket ryg i flere måneder, fordi kræften havde spredt sig, men ligemeget hvad, så var der ikke et eneste øjeblik i forløbet, hvor han havde ondt af sig selv,« siger sønnen.

Den danske banjoduo Jan & Kjeld (Wennick) var populære i 1950'erne, de stoppede med at optræde i 1963.
Den danske banjoduo Jan & Kjeld (Wennick) var populære i 1950'erne, de stoppede med at optræde i 1963. Foto: Børge Lassen
Vis mere

»Sådan har han altid været. Han har altid sagt 'keep smiling'. Ligemeget hvilke udfordringer eller problemer man havde, så skulle man huske at nyde og glæde sig over livet,« fortsætter sønnen.

Kjeld Wennicks hustru, Tammy Wennick, døde i april sidste år – også af kræft.

Ifølge Svend havde parret rejst verden rundt i forsøget på at helbrede Tammy, men det skete desværre aldrig – i stedet fik Kjeld Wennick selv kræft.

»Han (Kjeld Wennick, red.) sagde altid, at han ville ønske, at han kunne overtage Tammys kræft. Han kæmpede virkelig med næb og kløer for at redde hende,« siger Svend og fortsætter:

Arkivfoto: Kjeld Wennick og broderen Jan.
Arkivfoto: Kjeld Wennick og broderen Jan. Foto: Mogens Flindt
Vis mere

»I stedet endte de med at blive indlagt sammen på Bispebjerg. Men nu er han i det mindste blevet genforenet med hende igen – hun var hans et og alt.«

Den tidligere radiovært og dj Dan Rachlin har kommenteret dødsfaldet på sociale medier.

'Kæreste Kjeld, jeg kommer til at savne dig. Verden har brug for sådan nogen vanvittige eksistenser,' skriver han i en mini-nekrolog om den anerkendte musikmand.

Til B.T. uddyber Dan Rachlin:

»Han var en stor og integreret del af den danske musikbranche i mange år, så jeg håber, at folk giver ham den respekt og anerkendelse, han har fortjent,« siger Rachlin.

Dan Rachlin nåede at møde Kjeld Wennick flere gange i løbet af sin tid som radiovært, og de møder gjorde indtryk.

»Han var meget udansk med meget store armbevægelser. Alt kunne lade sig gøre. Havde han penge, var der fest, havde han ingen, ville han finde nogen. Han var virkelig en sprudlende person.«

Kjeld Wennick efterlader sig tre børn – Sharon, Svend og Ronnie. Han bliver bisat på Mosaisk Begravelsesplads onsdag klokken 13.