Method acting.

Udtrykket omhandler en skuespilteknik, hvor skuespilleren lever sig så meget ind i sin rolle, at han nærmest identificerer sig selv med rollen 24 timer i døgnet.

Teknikken benyttes af adskillige stjerner i Hollywood – deriblandt Benedict Cumberbatch. Og netop derfor ignorerede han næsten Kirsten Dunst fuldstændig under optagelserne til den aktuelle film 'The Power of the Dog'.

Det fortæller den 39-årige skuespillerinde i et interview med News.com.au.

Benedict Cumberbatch til screeningen af filmen 'Power of the Dog'.
Benedict Cumberbatch til screeningen af filmen 'Power of the Dog'. Foto: YARA NARDI
Vis mere

I filmen spiller Benedict Cumberbatch rollen som cowboyen Phil, der bedst beskrives som værende ond, modbydelig og hånende.

Karaktertræk, som han i filmen især lader gå ud over sin nye svigerinde Rose, der bliver spillet af Kirsten Dunst.

Deres forhold på lærredet samt Benedict Cumberbatchs hang til method acting medførte derfor, at de to ikke rigtig havde noget som helst med hinanden at gøre, når kameraerne var slukket.

»Vi holdt os langt fra hinanden og talte overhovedet ikke sammen, hvilket egentlig var fint,« siger Kirsten Dunst til det australske medie.

»Jeg er med på hvad som helst, hvis det betyder at give folk muligheden for at gøre det bedste arbejde, de kan. Så det var fint, vi ikke snakkede sammen. I stedet fokuserede jeg min energi, hvor den alligevel burde være.«

Ifølge Kirsten Dunst var Benedict Cumberbatch så meget inde i sin rolle, at han introducerede sig til folk på settet som 'Phil', hvorefter han sagde:

»Du vil møde Benedict senere.«

Kirsten Dunst behøvede dog ikke at være bange for at mangle nogen at tale med under optagelserne, bare fordi Cumberbatch ikke gad hende.

Kirsten Dunst med sin mand, Jesse Plemons, som også har en hovedrolle i filmen.
Kirsten Dunst med sin mand, Jesse Plemons, som også har en hovedrolle i filmen. Foto: MICHAEL TRAN
Vis mere

Hendes ægtemand, Jesse Plemons, spiller nemlig også en af hovedrollerne i filmen. Han spiller nemlig hendes karakters mand.

Skuespillerinden afslører dog også, at der var enkelte tidspunkter, hvor det kunne lade sig gøre, at hun og Benedict Cumberbatch kunne være venlige over for hinanden.

Hun og Jesse Plemons ældste søn, Ennis, er nemlig nogenlunde på alder med Benedict Cumberbatchs mellemste søn, Hal.

»Så vi hang faktisk ud enkelte gange på grund af vores sønner, selvom det ikke var særlig tit. Og så snakkede vi også lidt sammen inden optagelserne, fordi der var møder og middage og den slags, så vi lærte da hinanden at kende lidt,« siger hun.