Menighedsrådet i Varde og kendisparret Christina og Claus Hembo er havnet i en konflikt omkring to byggeprojekter i Varde bymidte. I hvert fald hvis du spørger menighedsrådet.

»Det er regulær afpresning. Det er så ubehageligt. Det er ren chikane,« siger Karen Vendler, der er formand for menighedsrådet.

Sagen går helt konkret ud på, at menighedsrådet gerne vil bygge 'Kirkens Hus' på Sct. Jacobi-grunden i Varde. Men byggeriet kolliderer med et andet byggeri. Nemlig Hembo-parrets projekt. De vil nemlig bygge 12 lejligheder på Sct. Jacobi-grunden.

Men skal der være plads til Kirkens Hus, skal de bytte noget jord med kendisparret, før kan kirken ikke komme i gang med byggeprojektet. Men det er ikke sådan lige til, og nu er menighedsrådet altså ude med riven efter parret, som de nu sender flere forskellige anklager efter. Det skriver JydskeVestkysten.

Uden at blive for konkret omkring, hvad uenighederne helt præcist handler om, fortæller Karen Vendler, at parret afpresser menighedsrådet, men hun siger også, at Hembo-parret har hyret en advokat kun til at forhindre menighedsrådet i at komme i gang med byggeriet.

Og det er lidt et problem, for menighedsrådet er presset på tid i forhold til at få byggeriet til 20 millioner i gang. Den 24. oktober udløber fristen på byggetilladelsen nemlig.

Hvis 'Kirkens Hus' ikke er sat i gang inden da, skal de søge om en ny byggetilladelse, og det mener hun altså, at Hembo-parret udnytter.

At Karen Vendler fremlægger sagen på den måde, er Claus Hembo dog ked af. Han ser det nemlig på en helt anden måde.

Til B.T. fortæller han, at der ikke er tale om uenigheder, men at kirken og parret lige nu er i gang med at bytte noget jord. En proces, som han beskriver som langvarig:

»I denne proces, hvor menighedsrådet har ønsket at bytte noget jord, har vi været lydhøre, men der har fra vores side været et behov for at kende konsekvenserne heraf. Så det har taget lidt tid at komme dertil, og det synes de måske har taget lidt lang tid,« siger Claus Hembo.

Han afviser dog med det samme, at parret skulle bruge deres advokat til at forsinke kirkens byggeriet.

Dele af konflikten bekræftes af en aktindsigt, som JydskeVestkysten har fået. Den viser, at Claus Hembo endnu ikke har underskrevet aftalen om arealoverførsel til menighedsrådet. Og det betyder netop, at Kirkens Hus kolliderer med de lejligheder, som parret vil bygge.

Til B.T. fortæller Claus Hembo dog, at forhandlingerne så småt er ved at falde på plads:

»Så sent som mandag 12. oktober modtog jeg gennem vores advokat slutdokumentet, som jeg er blevet bedt om at tiltræde. Det meddelte jeg min advokat i går, at det var jeg enig i, at jeg ville,« siger Claus Hembo.

Om 'Kirkens Hus' når at blive sat i gang inden tidsfristen, er endnu ukendt, men som det lyder på Claus Hembo, er der ikke lang vej til, at en aftale er i hus.