Den nyvalgte præsident Donald Trump har gennem sin valgkamp været inspirationskilden for mange satiriske indslag.

Alt lige fra hans hår, gestikulation og tydelige udtale af ordet 'China' har fået en tur i den satiriske vridemaskine. Og nu lader det til at kineserne heller ikke er uden humor.

Det kinesiske nytår nærmer sig og med det går millioner af kinesere 28. januar ind i hanens år. Derfor blev der i sidste uge rejst en syv meter høj statue af en hane foran et shoppingcenter i byen Taiyuan.

Men nu bemærker flere, at mange af hanens karaktertræk ikke er helt ulig den nyvalgte præsident i USA, Donald Trump. Det er især detaljer som det gyldne hår redt op i et svung, de fyldige øjenbryn og ikke mindst hanens gestikulationer med hænderne, der minder om noget bekendt. Det skriver New York Times.

Kan du se ligheden?
Kan du se ligheden? Foto: DON EMMERT
Vis mere

Statuen har udløst flere tusinder kommentarer rundt omkring på de sociale medier. Langt de fleste er begejstrede over den gigantiske hane.

'Kina har ramt helt rigtigt med den Donald Trump hanestatue,' skriver Twitterbrugeren Cincinnati Queen.

'Har I set deres Trump hane? Jeg skal have en mindre version, når de begynder at sælge dem,' skriver brugeren Jennnn.

Men der er også enkelte, der er provokerede af statuens lighed med Trump.

'Kinesisk shoppingcenter gør "Trump Hanen" til deres maskot. Fuck jer, Kina,' skriver Zohara Hamadi.

Casey Latiolaiser er kunstneren bag statuen. Han fortæller til New York Times, at han blev hyret til opgaven af et kinesisk ejendomsselskab. Dengang havde selskabet blot bestilt hanen til at skulle hilse hanens år velkommen, men havde ikke sagt noget om Donald Trump.

Kunstneren vil ikke kommentere, hvorfor hanen ligner Donald Trump så meget, men forklarer, at han var overrasket over, at statuen blev set på som et satirisk eller sjovt indslag.

Det er ikke første gang, at det kinesiske folk sammenligner Donald Trump med en fugl. I november blev billedet af en såkaldt guldfasan delt vidt og bredt på nettet.

Fuglen blev en mindre turistattraktion i millionbyen Hangzhou i Kina, fordi mange så en lighed mellem dens fjerpragt og Donald Trumps hår.

Og så kan du selv vurdere.
Og så kan du selv vurdere. Foto: CHINA STRINGER NETWORK
Vis mere

Donald Trump selv har endnu ikke forholdt sig offentligt til nogle af fuglene.