Musikeren Kim Larsen er godt gammeldags vrissen over, at teleselskab bruger tonerne fra 'Det er i dag et vejr'

Forleden kunne Kim Larsen glæde sig over, at hans selskab kom ud med et flot overskud, fordi han stadig er en efterspurgt og storsælgende musiker. Men når hans musik bliver brugt i kommerciel øjemed, så er det noget der får den folkekære gavflab op af stolen.

Derfor har Larsen rettet sin vrede mod TDCs reklame med de to naturister, der laver havearbejde, mens tonerne til 'Det er i dag et vejr' fløjtes i baggrunden.

- De ved jo godt, at folk vil sidde og sige 'Det er sgu da den der med Kim'. Men jeg har intet med det at gøre. Jeg synes, at det er tarveligt, siger Kim Larsen til Ekstra Bladet.

Selv om Kim Larsens version har gjort sangen kendt i danskernes bevidsthed, så har TDC ret til at bruge den, da det er en gammel melodi komponeret af Poul Schierbeck tilbage i 1939. Teksten er endnu ældre, og er oprindeligt et digt af Ludvig Holstein fra 1895.

Men kunne Kim Larsen selv bestemme, er han ikke i tvivl om, hvordan tingene ville være foregået

- Jeg ville selvfølgelig have sagt nej på stedet. Men de har jo bare sat en eller anden til at fløjte det stykke, og det kan jeg ikke gøre en skid ved. Det er simpelthen under bæltestedet, siger Kim Larsen