Lyt til artiklen

Den ikoniske danske musiker og nationalskjald Kim Larsen er gået bort. Det oplyser Kim Larsens manager, Jørn Jeppesen, søndag formiddag.

'På vegne af Larsen-familien skal jeg med stor sorg meddele, at Kim Larsen i morges er sovet stille ind efter længere tids sygdom. Kim Larsen blev 72 år.'

Den sørgelige melding kommer på Kim Larsen & Kjukkens Facebook-side.

Kim Larsen var omgivet af sin kone og børn, da han sov stille ind.

I december blev Kim Larsen indlagt på hospitalet i Odense efter et ildebefindende. I forbindelse med de efterfølgende undersøgelser blev det konstateret, at nationalskjalden havde prostatakræft. Prognoserne var gode.

Derfor måtte Kjukken aflyse nogle planlagte koncerter.

I starten af juni var Kim Larsen tilbage i øvelokalet med sit band for at forberede sommerens koncerter, og han optrådte på Smukfest.

Kim Larsen blev gift med Liselotte Larsen i 2001. Sammen fik de børnene Hjalmer og Lui. Derudover har han børnene Pelle, Sylvester, Alice Eva og Molly fra tidligere ægteskaber med Mariann og Hanne.

Kim Larsen blev 72 år. Han var en af de største, hvis ikke den største, danske musikere nogensinde.
Kim Larsen blev 72 år. Han var en af de største, hvis ikke den største, danske musikere nogensinde. Foto: Sophia Juliane Lydolph
Vis mere

Kim Melius Flyvholm Larsen, som var hele musikerens navn, blev født i København, hvor han voksede op. I 1968 blev han folkeskolelærer, indtil musikken for alvor trak i ham.

Han flyttede ind på Sofiegården på Christianshavn, hvorefter han mødte Franz Beckerlee og Wili Jønsson, som han sammen med Bjørn Uglebjerg dannede gruppen Gasolin' med.

Larsen skrev flere sange, end gruppen havde brug for, og han udgav i 1973 sin første soloplade ved navn 'Værsgo', som er blevet ikonisk i dansk pladehistorie.