Hun høster millioner af likes, hver eneste gang hun lægger et billede eller en video på Instagram, og hendes karriere skyldes i høj grad hendes popularitet på sociale medier.

Alligevel er Kim Kardashian både glad for og lettet over, at Instagram lige nu eksperimenterer med at gøre likes og views på opslag usynlige for deres brugere. Og det er der en særlig grund til.

Instagram påtænker at det fremover kun skal være personen, der har lavet et opslag, der kan se, hvor mange likes og views det har fået. Det sker som en konsekevens af den stigende bekymring om, at brugerne føler sig upopulære, hvis de ikke får nok anderkendelse for deres opslag.

Selv om Kim Kardashian efter eget udsagn aldrig har bekymret sig om den slags, kender hun til fænomenet fra sine nære, som især bliver påvirket af kommentarer på opslag, sagde hun onsdag i New York til konferencen DealBrook Conference.

Kim Kardashian West glæder sig til likes forsvinder fra Instagram. (Photo by Angela Weiss / AFP)
Kim Kardashian West glæder sig til likes forsvinder fra Instagram. (Photo by Angela Weiss / AFP) Foto: ANGELA WEISS
Vis mere

»Jeg er selv ekstremt mentalt stærk, men jeg kender folk, som er besat af kommentarer, og det mener jeg er meget usundt ... Hvad hvis et af mine børn var som en af mine venner, som ikke er så mentalt stærk, og blev virkelig ramt af kommentarerne?«

Hun hylder ideen om at fjerne likes og views som en stressfaktor, og mener, at det vil få betydning for mange menneskers psyke.

»Når det handler om mental sundhed, mener jeg, at det at fjerne likes, og fjerne det aspekt fra Instagram, ville være meget gavnligt for folk. Jeg ved, at Instagram-teamet har haft en masse samtaler med folk for at få alles mening om det, og de tager det meget seriøst, og det gør mig glad,« siger Kim Kardashian West.

Realitystjernens mand, rapperen Kanye West, lider af bipolar lidelse, også kendt som manio-depressivitet, og sammen har de længe været fortalere for bedre mentalhygiejne i USA og lavet flere fundraisere, hvor overskuddet gik til at hjælpe børn med psykiske sygdomme, skriver People.