Lyt til artiklen

Den nu afdøde skuespiller David Carradine skulle have været i Danmark for at studere hos den danske kampsportmester Shihan Kurt Ørum. Men hans dramatiske død i Thailand kom i vejen.

Den amerikanske skuespiller David Carradine, hvis navn er blevet udødeliggjort af roller i film som Kung Fu The Movie og Kill Bill, planlagde en rejse til Danmark i efteråret. Det bekræfter Floyd Burk, der er skribent på Black Belt Magazine og en ven af David Carradine.

Floyd Burk havde aftalt med David Carradine, at de to sammen skulle rejse til Danmark i efteråret, for at besøge Floyd Burks danske bekendte, Shihan Kurt Ørum, der har et kampsportcenter nær Viborg, hvor han træner elever i sin egen kampsportdisciplin, Dai Ki Haku.

David Carradine viste meget stor interesse for Shihan Ørum, og havde aftalt med Floyd Burk, at de to skulle tage til Danmark sammen til efteråret og træne Dai Ki Haku.

- Han skulle have været over og besøge mig i efteråret. Aftalen var lavet, vi skulle bare finde det præcise tidspunkt, siger Shihan Ørum, der selv har hilst på David Carradine under et træningsseminar i USA.

Dai Ki Haku er en særlig dansk kampsportdisciplin, som går ud på, at man tilrettelægger et individuelt kampsystem, som passer til den enkelte kampsportudøvers fysik. Kampsporten er udviklet af Shihan Kurt Ørum, der som en af meget få mennesker i Danmark kan leve af at praktisere og undervise i kampsport.

Shihan Kurt Ørum havde med vilje udskudt åbningen af et nyt kampsportcenter i Århus, fordi han håbede, at David Carradine ville være til stede ved åbningen.

- Det ville have været rigtig god reklame. Men det kommer jo ikke til at ske nu, siger Shihan Ørum der nu håber på at Carradines personlige kampsporttræner, Rob Moses, vil komme i stedet.

Tror ikke på selvmord
I sidste uge blev David Carradine fundet død på et hotelværelse i Bangkok. Flere teorier har været fremme om årsagen til hans død. Politiet mener, at han døde som følge af selvmord eller en onanileg, der involverer kvælning. Familiens advokat mener, at David Carradine blev myrdet – muligvis af et hemmeligt kampsport selskab, som Carradine var opsat på at afsløre.

Shihan Ørum tror mest på den sidste forklaring.

- Jeg ved ikke, om der findes hemmelige kampsportselskaber. Men jeg har kun hørt, at David Carradine var en meget livsglad person, så jeg har svært ved at forestille mig, at han har taget livet af sig selv, fortæller Shihan.

Den samme opfattelse har Floyd Burk, der i et åbent brev til Shihan Ørum skriver:

- Jeg tror ikke på, at han dræbte sig selv. Hans død skyldes enten en ulykke eller urent trav.

David Carradines mystiske dødsfald bliver nu undersøgt af FBI.