Uanset om man synes, at Valentinsdag er noget importeret, kommercielt pjat fra USA eller om man går ind for lejligheden til at fejre kærligheden, så bør du som mand nok overveje det en ekstra gang, hvis du har tænkt dig at gå igennem onsdagen uden at give din date, kæreste eller kone en gave af større eller mindre omfang.

For ifølge en række kendte danske kvinder, så kan selv den mindste påskønnelse varme om hjertet, selvom anledningen på ingen måde er overraskende i form af den årligt tilbagevendende dag.

»Vi kvinder har det nok sådan, at det er lidt en forloren dag. Men vi bliver alligevel lidt skuffet, hvis vi ikke får et eller andet,« siger eksempelvis vært på TV2 Nyhederne, Cecilie Beck.

En velkendt sætning lyder ‘sig det med blomster,’ og der lader til at være noget om snakken. Så hvis du ikke aner, hvad du skal give din elskede, så behøver du ikke være mere kreativ end, at du blot besøger den nærmeste blomsterhandler og bringer en buket med hjem.

»Der er ikke nogen, der ikke bliver glade for blomster,« lyder det eksempelvis kort og godt fra Mascha Vang.

Du kan herunder læse, hvad fem kendte kvinder giver af råd til danske mænd, der ønsker at glæde deres kærester.

Mascha Vang Vis mere

Mascha Vang, blogger og model

Det behøver ikke være svært at gøre sin kæreste glad. Egentlig er det ret lige til, mener Mascha Vang. For det er trods alt tanken, der tæller.

»Der er ikke nogen, der ikke bliver glade for blomster. Man skal heller ikke gøre for meget ud af det. Jeg ville synes, det var mærkeligt, hvis jeg eksempelvis fik en diamant af en, jeg kun har kendt i kort tid. Det skal være passende i situationen,« siger hun og giver også et bud på, hvordan mænd, der har været sammen med deres partner i årevis, kan glæde deres bedre halvdel.

»Hvis man har været sammen i 100 år, skal man huske hinanden på, at man elsker hinanden. Det kan være med blomster, men det kan også være at gøre noget lækkert som at invitere på spa-ophold, tage ud at spise eller gøre noget andet rart. Det vigtigste for mig er, at man viser, at man tænker på hinanden.«

»Men det er vigtigt at huske, at hvis man ikke lige har fri til at tage ud at spise, fordi der er børn og madpakker, så er det uforskammet, hvis man bliver sur over en buket blomster. Jeg tror, at pigerne går mere op i det end mændene, og det skal ikke være sådan, at man bliver stresset over det.«

Cecilie Beck Vis mere

Cecilie Beck, vært på TV2 Nyhederne

Det er muligt, at din kæreste har sagt, at hun ikke bryder sig om Valentinsdag og at du ikke skal gøre noget ud af det. Men når det kommer til stykket, så er det formentlig de færreste kvinder, der ikke vil påskønne en lille ting fra deres mænd. Sådan lyder det fra vært på TV2 Nyhederne, Cecilie Beck.

»Vi kvinder har det nok sådan, at det er lidt en forloren dag. Men vi bliver alligevel lidt skuffet, hvis vi ikke får et eller andet,« siger hun.

Ifølge den 47-årige journalist er der én ting, man som mand absolut ikke skal bringe med hjem. Så styr uden om det, lyder rådet

»Chokolade er ‘no go,’ og jeg vil sige at blomster er lige på kanten til at være en kliché, men man bliver alligevel altid glad for blomster.«

Alternativt kan du invitere på mad.

»Man kan lave en god frokost selv eller invitere ud på brunch. Det synes jeg ligesom har den rigtige størrelse så at sige. At sidde på en restaurant til en Valentinsmiddag er for meget.«

Julie Berthelsen Vis mere

Julie Berthelsen, sanger

Også Julie Berthelsen mener, at mænd kommer langt med blomster. Men én ting vil virkelig give plus på kontoen hos hende selv, fortæller hun.

»For mig har det alle dage været nok med opmærksomheden. Der behøver ikke være store gaver. Jeg plejer at få blomster - min kæreste er ret romantisk anlagt, men et lille brev med nogle søde ord om, at jeg er den bedste kæreste i hele verden, vil også gøre mig glad. Det handler om at give den lille anerkendelse, at man er god nok. Jeg tror, vi som mennesker godt vil vide en gang imellem, at vi gør det godt,« siger hun og fortsætter:

»En overraskelse ville være en enkelt børnefri aften, hvor der er tid til bare at spise noget langsomt. Det behøver ikke være ude. Og hvis man endda kunne trække det så langt, at man havde en nat alene, så man kan sove sammen og stå op næste morgen i ro og mag, ville det gøre underværker,« siger hun.

Nikita Klæstrup Vis mere

Nikita Klæstrup, debattør, og Instagram-kendis

Står det til 23-årige Nikita klæstrup, så bør man frem for alt sætte sig ind i, hvem det er, man vil glæde.

»Det handler for mig om, at det er personligt. Jeg hader røde roser, og det er ikke fordi, at jeg hader selve blomsten, det er en smuk blomst, men jeg hader det, fordi det er en kliché. Man giver røde roser til en kvinde, når man ikke har sat sig ind i, hvad hendes yndlingsblomst er,« siger hun.

Selv har hun endnu den perfekte Valentinsdag til gode, men skulle en potentiel bejler læse med, så er her et råd:

»Elsker din flirt eller kæreste naturen, så arrangerer man en naturoplevelse. Den ultimative date for mig ville være, hvis vi gik ud og fodrede ænder, fordi jeg elsker ænder. Men er hun adrenalinjunkie, så tager man ud og springer elastikspring. Alle sætter jo pris på en god middag, men det er også bare en kliche. Så igen, sæt dig ind i, hvem du er sammen med,« slutter hun og tilføjer, at hun i år skal tilbringe Valentinsdag sammen med sin hund.

Hilda Heick Vis mere

Hilda Heick, sanger

Selvom Hilda Heick ikke selv plejer at få gaver på Valentinsdag, så forstår hun godt par, der bruger dagen til at glæde hinanden. Derfor har hun da også et bud på, hvordan mænd kan gribe det an. Det kan endda ske helt gratis.

»Vi går ikke så højt op i det her i huset. Jeg ville blive meget forbavset, hvis Keld (Heick, red.) kom hjem med noget. Jeg bryder mig heller ikke specielt meget om at blive glædet på dage, hvor man så at sige skal. Det er sjovere at blive overrasket på andre dage, fordi der er en, der har tænkt på mig,« siger hun og fortsætter:

»Men en god ide kan være en buket blomster, en kop kaffe på en cafe eller at gå en lang tur, hvor man holder i hånden og i fortrolighed snakker med hinanden. Det behøver ikke koste en formue. Det handler om åbent og ærligt at sige, at ‘jeg har tænkt på dig.’ Det er en større glæde. Jeg vil hellere have en mand, der fortæller mig, at han er glad for mig, som jeg er, frem for at få en gave.«