Knap var prins Philip kørt galt, før en lang række kendisser delte deres forargelse over, at en mand i hans alder stadig satte sig bag rattet. Og nu deler den tidligere Top Gear-vært Jeremy Clarkson også ud af hårde kommentarer.

Det skriver Daily Mail.

»Mens jeg er glad for, at ingen kom alvorligt til skade, er jeg ked af at sige, at min første reaktion var 'Hvad pokker laver en mand i den alder stadig bag rattet?« lyder det fra Jeremy Clarkson.

I England skal man efter at være fyldt 70 år forny sit kørekort hver tredje år. Det eneste, det kræver, er, at man vurderer sine egne evner – og så er man ellers klar til at køre videre i tre år yderligere. Og det er ifølge Jeremy Clarkson en joke.

Jeremy Clarkson.
Jeremy Clarkson. Foto: STEFAN HEUNIS
Vis mere

»Vi skal altid høre fra kloge bil-folk, at ældre bilister er mere sikre i trafikken end unge bøller. Men for at være ærlig er jeg ikke sikker,« siger han.

Han håber derfor, at prins Philip vil se på sin kone, dronning Elizabeth, der ifølge Clarkson aldrig ville gøre noget lignende.

»Dronningen er en vis gammel dame. Så vidt jeg ved, har hun aldrig sat en fod forkert. Og lad os håbe, hun fortsætter sådan – og sender sin mands kørekort tilbage til Swansea,« lyder det.

Hvis det ikke sker, kan ulykken meget vel ende i en retssag, hvor prins Philip bliver frataget kørekortet. Flere eksperter mener således, at folkestemningen mod prins Philip kan tale til en retssags fordel.

Ulykkesstedet.
Ulykkesstedet. Foto: SOCIAL MEDIA
Vis mere

Prins Philip er blot en af mange englændere over 70 år, der stadig jævnligt sætter sig bag rattet. Antallet af ældre bilister steg sidste år ekstremt.

I 2017 havde 4.424 englændere over 70 år stadig deres kørekort, mens tallet i 2018 var 5.500. Det er en stigning på 25 procent.

Ved ulykken kunne redningspersonale hjælpe en uskadt prins Philip ud af sin bil – en stor Land Rover. Knap så heldige var to kvinder, som sad i den anden bil, der kørte ind i prins Philips, da han uden at se sig for kørte ud af sin indkørsel.

Den ene af kvinderne brækkede håndleddet, mens den anden fik skadet knæet. Med sig i bilen havde de en ni måneder gammel baby, der slap fuldstændig uskadt fra sammenstødet.