Lyt til artiklen

Komikeren Amin Jensen tabte onsdag aften en langvarig nabokrig, da Hvidovre Kommune slog fast, at en dyrt opsat reklameskærm skal tages ned igen.

Således stemte seks ud af de syv medlemmer i kommunens teknik- og miljøudvalg imod en dispensation, der kunne give Amin Jensen tilladelse til, at det store farvestrålende skilt kunne blive hængende.

Det oplyser Hvidovre Kommune torsdag formiddag til BT.

Den 9,6 kvadratmeter store lysreklame har siden januar hængt umiddelbart uden for komikerens hjem på Gammel Køge Landevej i vestegnskommunen.

Amin Jensen har sat et billboard op ved sit hus ud til Gammel Køge Landevej i Hvidovre. På grund af naboklager kører der lige nu en sag om, hvorvidt skiltet får lov at blive stående.
Amin Jensen har sat et billboard op ved sit hus ud til Gammel Køge Landevej i Hvidovre. På grund af naboklager kører der lige nu en sag om, hvorvidt skiltet får lov at blive stående. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Skiltet blev sat op uden at søge tilladelse hos kommunen, hvilket komikeren i marts gav udtryk for over for BT, at han fortrød.

»Set i bakspejlet skulle jeg have søgt om tilladelse, inden jeg satte den op. Men det er så det, jeg har gjort nu,« lød det dengang fra Amin Jensen. Han søgte dog i maj dispensation i håb om, at skiltet kunne blive hængende. Det er den sag, kommunen nu har taget endelig stilling til.

Skiltet har kostet omkring 200.000 kroner, har komikeren og entertaineren oplyst, men flere naboer har følt sig generet af skiltet, og derfor har Hvidovre Kommune modtaget en række klager.

'Efter lysreklameskiltet er sat op, er vores livskvalitet blevet voldsomt forringet. Vi er blevet tvangsindlagt til at se på lysreklameskiltet og dens følgevirkninger alle timer, det er tændt, og hvor vi er hjemme,' skriver et ældre ægtepar eksempelvis.

Center for Plan og Miljø i Hvidovre Kommune har tidligere gjort det klart, at lysreklamen var ulovlig, da ‘der ikke må opføres nogen form for skiltning eller reklamering’ på den private bolig.

‘Det er administrationens vurdering at, skiltet er til gene for trafikanter samt omkringboende beboere,’ lød indstillingen til Teknik- og Miljøudvalget, der altså har valgt at følge den anbefaling, da udvalget i går vendte tommelfingeren nedad til Amin Jensens reklame-skilt.

Peter Brandt bor lige over for Amin Jensen, og er en af de naboer, der har kontaktet Hvidovre Kommune i forbindelse med sagen. Han fortæller til BT, at han ikke har noget imod skiltet som sådan. Men af principielle årsager er han glad for, at skiltet nu har fået 'nej' til at blive hængende.

»Det går ikke at sætte noget op uden tilladelse, når man ved, at man skal søge. Hvis der ikke er nogen konsekvenser, så kan vi alle sammen bare sætte skilte op. Jeg har ikke noget imod Amin Jensen, men hvis loven siger, at man ikke må sætte noget op, så skal loven gælde for os alle sammen,« siger Peter Brandt.

BT forsøger at få en kommentar fra Amin Jensen.