I et åbent brev, som Amin Jensen har delt på sin Facebook-profil, retter komikeren kritik mod Hvidovre kommune.

For nylig tabte Amin Jensen en langvarig strid, da Hvidovre Kommune besluttede, at en dyr reklameskærm, han har sat op foran sit hjem, skal tages ned igen. Nu raser komikeren over kommunens håndtering af sagen og nægter at pille skærmen ned.

Den 47-årige komiker har flere kritikpunkter, men stiller sig særligt uforstående over for det faktum, at kommunen ikke har kontaktet ham direkte og fortalt om afgørelsen, men at han i stedet har måttet læse den i medierne.

»Kommunen taler med pressen, men ikke med mig. Jeg synes, man burde mødes og tage en dialog. Det havde vel ikke krævet så meget at ringe til mig eller skrive et brev med afgørelsen,« siger Amin Jensen.

Amin Jensen.
Amin Jensen. Foto: Asger Ladefoged
Vis mere

Hos Hvidovre kommune stiller man sig imidlertid uforstående overfor Amin Jensens kritik.

»Når vi holder udvalgsmøder, så offentliggør vi referatet umiddelbart efter mødet. Det er helt almindelig praksis, og han ved, at mødet blev afholdt den dag, og at hans sag var på, så dagen efter kunne han bare gå ind på internettet og læse referatet,« siger Gert Nelth, der er direktør for kultur, miljø, vækst og beskæftigelse i Hvidovre kommune.

Han forklarer, at der i skrivende stund er 'en skrivelse undervejs', hvor kommunen redegør for beslutningen.

Sagen startede tilbage i januar, da Amin Jensen satte en skærm til en værdi af 200.000 kroner op foran sit hus ud til Gammel Køge Landevej i Hvidovre for at reklamere for sig selv og lokale kulturelle tiltag.

Lysreklamen bliver oppe

Amin Jensen har satte i januar en lysreklame op ved sit hus ud til Gammel Køge Landevej i Hvidovre, nu har Hvidovre kommune besluttet, at den store skærm skal pilles ned.
Amin Jensen har satte i januar en lysreklame op ved sit hus ud til Gammel Køge Landevej i Hvidovre, nu har Hvidovre kommune besluttet, at den store skærm skal pilles ned. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Spørger man Amin Jensen selv, har han aldrig fået at vide, hvornår hans sag ville blive behandlet, og han har derfor ikke været bevidst om, hvornår afgørelsen ville falde.

Han mener desuden, at det er under al kritik, at han endnu ikke har modtaget brev fra kommunen, på trods af at der faldt afgørelse i sagen for tre uger siden.

Før brevet lander i hans postkasse, og han personligt bliver underrettet om afgørelsen, vil han hverken slukke lysreklamen eller tage stilling til dens senere skæbne.

»Når jeg modtager brevet fra kommunen, vil jeg selvfølgelig se på, hvad der er af klagemuligheder. Jeg vil gøre alt for, at skærmen kan blive stående,« siger Amin Jensen.

Men hvorfor bruger den 47-årige komiker i det hele taget så meget tid og energi på en 9,6 kvadratmeter stor reklameskærm?

»Jeg synes, kommunen bestemmer alt for meget over borgerne og blander sig i ting, de ikke burde blande sig i. Jeg har trods alt en stemme, så jeg kan måske være et talerør for dem, der ellers ikke bliver hørt,« siger Amin Jensen.

»Det er selvfølgelig også for mig selv. Nu har jeg investeret i skærmen, så vil jeg gerne have, at den bliver der.«