Den eksklusive natklub Klosteret, som Lina Rafn startede op, er gået konkurs. Bartenderne mangler løn for flere måneder

Medarbejderne på natklubben Klosteret har måttet se langt efter løn. Et millionstort underskud har tvunget selskabet bag Danmarks største natklub i det gamle Sankt Gertruds Kloster på Hauser Plads i København til konkurs.

Nøglerne blev drejet om i begyndelsen af januar, og i månederne op til betalte ejeren Kasper Pertho, Lina Rafns kæreste, ikke løn til de ansatte.

20 tidligere medarbejdere har derfor nu henvendt sig til Lønmodtagernes Garantifond på grund af manglende løn og feriepenge.

Paw smed kasketten

Den prominente natklub åbnede i februar 2015. Bagmændene var den tidligere ’X-Factor’-dommer Lina Rafn, hendes kæreste Kasper Pertho samt partneren fra musikduoen Infernal, Paw Lagermann.

Ifølge cvr-registeret smed Paw Lagermann ejer-kasketten kort efter.

Siden overtog selskabet HP32 ApS, som indtil slutningen af maj var ejet af både Lina Rafn og hendes kæreste.

I klubbens sidste levetid var Kasper Pertho alene om ejerskabet.

En af dem, der er blevet snydt for sin løn på Klosteret, er den 19-årige bartender Stine Kristiane Rønnov-Jessen. Weekend efter weekend miksede hun drinks bag baren i klubbenuden at få en krone for det.

»Jeg føler mig snydt og meget vred. Jeg har lagt mange timer i arbejdet, og så er det sådan, man bliver behandlet,« siger hun og tilføjer, at Kasper Pertho skylder hende over 10.000 kroner i løn.

Blev væk fra jobbet

I løbet af efteråret holdt flere kolleger op med at møde ind på arbejde, da lønsedlerne udeblev. Men selvom månedslønnen var 0 kroner, blev Stine Kristiane Rønnov-Jessen ved med at trække i bartenderuniformen.

»Jeg ville gerne give dem tid til at få løst problemerne. Og hver måned kom Kasper Pertho med den ene undskyldning efter den anden og fortalte om nye investorer, der lige om lidt var klar til at skyde penge ind. Han fik nærmest drejet det sådan, at jeg fik ondt af ham og Klosteret, så jeg begyndte endda at lægge drikkepenge i kassen, i håb om at det ville hjælpe lidt på økonomien,« siger hun.

Kasper Pertho og Lina Rafn har været sammen i 15 år og har sammen datteren Karmen på seks år.

»Jeg havde taget munden for fuld«

Kasper Pertho var ejer af det konkursramte selskab HP32 ApS, der stod bag natklubben ’Klosteret’. I en mail til BT skriver han, at han har det dårligt med, at medarbejdere ikke fik løn.

»Der er mange forskellige årsager til, at succesen blev kortvarig, men uanset hvor man ser hen, var det øverste ansvar jo mit. Jeg erkendte ret hurtigt, at jeg havde taget munden for fuld, men det lykkedes mig ikke at alliere mig med partnere eller medarbejdere, som magtede opgaven. Jeg har det selvfølgeligt dårligt med, at der er nogle, der ikke har fået deres løn. Der var nu engang ikke flere penge, og dermed gik selskabet HP32 ApS konkurs. Jeg formoder, at de tidligere ansattes manglende løn dækkes ind af Lønmodtagernes Garantifond, og at de derved ikke lider tab i modsætning til dem, der har indskudt penge i selskabet HP32 ApS med håb om, at det komme godt ud på den anden side.«