Keld Heick mener, at David Bowies dødsfald er et stort tab for alle, der elsker musik.
Keld Heick mener, at David Bowies dødsfald er et stort tab for alle, der elsker musik.

Den danske musiker og tidligere tv-vært Keld Heick har selv mødt den nu afdøde musik-legenden David Bowie i 1999, da Heick var vært på programmet 'Musikbutikken'.

David Bowie gik bort søndag 10. januar efter en 18 måneder lang kamp mod kræften. En af de heldige personer, der nåede at møde den britiske musiker, er danske Keld Heick.

Da han var vært på programmet 'Musikbutikken', fik han besøg af Bowie i 1999. Her skulle Keld Heick tale med stjernen om albummet 'Hours'. Normalt plejede Heick selv at gribe guitaren for at spille med sine gæster, men netop det havde Bowies manager forbudt. Det stoppede dog ikke Keld Heick, og han spurgte den britiske musiker, om han ikke ville synge et vers eller to af nummeret 'Seven', mens de optog programmet.

»Da jeg spurgte ham om at spille live, så troede jeg et øjeblik, han ville slå mig ned. Hans øjne lynede .Det havde han ikke tænkt sig, men så ændrede han udtryk og sagde 'lad os gøre det',« siger Keld Heick til BT.

David Bowie

Bowie

Båndet blev desværre slettet under tvang fra Bowies manager, da det var noget som musikeren normalt takkede nej til, og det blev dermed aldrig vist. Heick beskriver det som en fantastisk oplevelse.

»Når han synger stille sange, og den her var meget stille, så har han sådan et følsomt udtryk, der virkeligt går ind under huden på en. Det var en fed oplevelse. Det er ærgerligt, at båndet blev slettet. Det var supergodt og en meget nærværende optræden, siger Heick, der kun kort tid før interviewet havde set den dårlige nyhed.

FILE GERMANY DAVID BOWIE OBIT

PEOPLE-BOWIE/DEATH

»Det er jo  trist, men han har jo holdt sit privatliv meget for sig selv. Jeg husker Bowie som en utroligt spændende og meget uforudsigelig person og kunstner. Man kunne næsten ikke regne ud, hvordan han ville reagere, når man talte med ham.«

Bowie udgav sit 29. album 'Blackstar' i sidste uge, og Keld Heick har kun fået hørt et par enkelte numre, men udpeger 'Lazarus' som et der rører ham.

»Det gør virkeligt indtryk på mig. Man kan mærke at hjertet er med i det.«

Derudover fortæller Keld Hecik, at han synes Bowie-nummeret 'Let's Dance' er et herligt nummer, og han roser Bowie for, at han fik afprøvet sig selv i meget forskellige hjørner af musikken, også selvom at Heick selv måske ikke var vild med det hele.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.