Lyt til artiklen

Den danske sanger Katy Bødtger er død i en alder af 84 år.

Det skriver Politiken.

I mere end 60 år var Katy Bødtger at finde i den danske musikbranche. Hun vandt blandt andet det danske Melodi Grand Prix i 1960. Det gjorde hun med sangen 'Det var en yndig tid', som var komponeret af Vilfred Kjær, mens teksten var skrevet af Sven Buemann.

Til det internationale Melodi Grand Prix opnåede Katy Bødtger en plads som nummer ti.

Katy Bødtger er også kendt fra det populære radioprogram 'Giro 413.

Hun er blandt andet kendt for sange som 'Fiskerpigens Sang', 'Blå viol', 'Farvel, Jimmy, farvel', 'Paradiso', 'Kun for sjov', 'Tammy', 'Tak', '’Edelweiss', 'Som duft af røde roser', 'Til glæden', 'Så går vi til enkebal' og 'Lille sorte stær', som Politiken skriver.

Sangeren Katy Bødtger er død i en alder af 84 år.
Sangeren Katy Bødtger er død i en alder af 84 år. Foto: NF
Vis mere

Katy Bødtger blev født på Nørrebro i København. Her voksede hun op med sine forældre og tre søskende - alle sammen i en treværelses lejlighed.

Katy Bødtgers mor arbejdede ved samlebånd på De Danske Spritfabrikker om dagen, mens aftenen blev brugt i Politikkens Hus, hvor hun pakkede aviser. Faderen lavede værktøj, men drak en del. Det kan man læse i en portrætartikel i Kristeligt Dagblad i forbindelse med sangeren 80 års fødselsdag tilbage i 2012.

I sine sene år kunne man ofte finde Katy Bødtger i forsamlingshuse, plejehjem og til kirkekoncerter rundt omkring i landet.

Katy Bødtger blev gift og siden skilt, men nåede at få en datter.

I mange år boede hun i Roskilde alene. Hun blev 84 år.

Katy Bødtger 7. marts 1960.
Katy Bødtger 7. marts 1960. Foto: Aage Sørensen
Vis mere