Katja Acker og Jacob Møller fandt hinanden og kærligheden, da de deltog i det sociale eksperiment 'Øen – en ny begyndelse' på DR1.

I torsdagens afsnit kan man se, hvordan de drager af sted på tur, bare de to, og hvordan det slår gnister, når de kigger på hinanden og griner ad fjollede ting.

I afsnittet kan man desuden se, at Katja Acker, der til daglig arbejder som sygeplejerske i Odense, driller Jacob med, at han sikkert kommer til at savne hende, når de kommer hjem.

Han skulle dog ikke komme til at savne hende så længe, for de to begyndte at se hinanden, så snart de kom hjem fra 'Øen', og kort efter blev det afgjort, at de skulle være sammen.

Foto: Foto: Privat
Vis mere

»Han inviterede mig på Roskilde Festival, og så stillede han spørgsmålet, om vi skulle være kærester. 'Ja, nej, måske,'« fortæller hun om svarmulighederne, hun fik. Der var dog ikke meget at overveje for hende.

»Jeg er helt vild med hans selskab. Han er vildt energisk og varm og kærlig,« lyder det fra en glad Katja Acker, som ikke kan lade være med at klukke, når hun taler om sin kæreste og deres vilde fremtidsplaner.

For de har nemlig fået blod på tanden, hvad angår store eventyr, og samtidig er en hverdag i grå Danmark blevet mindre tiltalende, efter de er kommet hjem fra deres overlevelsesudfordring.

Katja Acker har sagt både lejlighed og job op, og så vil parret købe en Volkswagen California, som man kan sove i. Planen er, at de skal fejre nytåret i alperne, og derefter er der ikke meget fastlagt. Måske skal de til Spanien, men det er ikke sikkert.

»Jeg har fundet en kvinde, der har de samme drømme som mig. Som gerne vil udfordre samfundsnormen,« lyder det fra fotograf Jacob Møller.

Han håber at kunne arbejde en smule, mens de er på farten, men fortæller, at de i hvert fald har nok penge til at række et halvt år i første omgang, og hans kæreste siger, at hun har store håb for fremtiden og de få, men store planer, de har lagt.

»Tidligere har der været en eller anden bremseklods. Det har ændret sig, efter jeg er kommet tilbage. Jeg kom egentlig frem til, at jeg kan leve minimalistisk,« siger hun om deres evne til at overleve og uddyber:

»Ellers må jeg tage opvaskejob hen ad vejen.«

Katja Acker savner naturen og håber at kunne vågne op til en solnedgang, en skovsø og selvfølgelig Jacob. Parret tager et telt med på tur, så de kan have venner, der kommer på besøg, og så er det meningen, at de kommer til Danmark igen og nyder noget af den danske sommer.

»I første omgang opsiger vi ikke hans lejlighed, men måske udlejer vi den. Vi har ikke lige snakket om, hvor vi skal være, når vi kommer til Danmark til sommer. Tidligere har jeg været meget i konrtrol, men nu kan jeg faktisk slet ikke have det længere,« siger Acker og griner.

Nu venter det store eventyr lige om hjørnet, og hvis man spørger Jacob Møller, så drømmer han om, at de bruger de næste fire til fem år i udlandet.

»Jeg ved, jeg ville fortryde på mit dødsleje, hvis jeg ikke gjorde det her. Jeg skal af sted på en fantastisk tur med en fantastisk kvinde, der fascinerer og inspirerer mig,« lyder det fra ham.