TV 2-serien 'Diamantfamilien' er opkaldt efter hendes virke.

Men det sidste år har været knap så indbringende som vanligt for Katerina Pitzners millionvirksomhed, Pitzner Invest, hvor hun handler med og investerer i diamanter og værdipapirer.

For selvom 4,5 millioner kroners overskud ikke er at kimse af, så luner det ikke lige så godt som forrige års 7,2 millioner.

»Jeg har – som alle andre – oplevet modvind på de finansielle markeder i 2022. Det afspejler sig på bundlinjen, men da strategien er langsigtet, er jeg fortrøstningsfuld,« siger Katerina Pitzner til Finans.

Det fremgår da også af årsregnskabet, at det har været dyrere at drive forretning for 'Diamantfamilien'-matriarken sidste år.

Hendes finansielle omkostninger er røget op over 1,6 millioner, mens ditto indtægterne er faldet betydeligt til knap 185.000 kroner.

Lønnen i enkeltmandsvirksomheden er også blevet sænket med knap 170.000 kroner og lander på omtrent 58.000 kroner – og dertil kommer et tilsvarende udbytte, som dog bliver i virksomheden.

Der bør dog ingen nød være hos Katerina Pitzner, der slutter året med en egenkapital på mere end 20,3 millioner, der står og luner på kistebunden.

Diamanthandler og tv-personlighed Katerina Pitzner. Foto: Kasper Løjtved/Byrd.
Diamanthandler og tv-personlighed Katerina Pitzner. Foto: Kasper Løjtved/Byrd. Foto: Kasper Løjtved/Byrd
Vis mere

De seneste år under coronapandemien har da også været særdeles indbringende for 52-årige Katerina Pitzner, der formåede at lande store millionoverskud.

Ifølge hendes egen vurdering skyldtes fremgangen, at coronakrisen havde afledt en overraskende stor stigning i interessen for diamanter og aktiehandel.

Men nu er kurven altså vendt nedad igen for stifter, direktør og ejer Katerina Pitzner, der har haft en solid vækst i de sidste mange år.

Der er dog ingen grund til panik ifølge den garvede diamanthandler selv, som altså sluttede sidste år med en indtjening på mere end 4,5 millioner og egenkapital på mere end 20,3 millioner.