»Jeg synes egentlig, at brevet siger det meget godt: Der er en bekymring, og den deler jeg.«

Ordene kommer fra News-vært Karen-Helene Hjorth. Hun er en af de flere end 150 TV 2-ansatte, der har underskrevet det klagebrev, der torsdag morgen er sendt til koncernens ledelse.

Brevet anfægter ledelsen – nyhedschef Jacob Kwons – beslutning om at skrotte den MeToo-dokumentar, som har været undervejs siden september.

Han begrunder beslutningen med, at dokumentaren i al for høj grad ville komme til at handle om TV 2 selv – og at det altså ikke ville være troværdigt, at TV 2 undersøger sig selv.

Men den vurdering er dokumentargruppen bag projektet absolut ikke enig i.

I førnævnte brev til ledelsen lyder det blandt andet, at man ikke ser et habilitetsproblem. Det afgørende for troværdigheden er, at man er i stand til at gå kritisk til alle – også egne kollegaer.

»Vi er dybt bekymrede over beslutningen om at lukke dokumentarprojektet. Vi oplever det som et angreb på det allerhelligste, vi har: Vores redaktionelle frihed og vores troværdighed.«

Journalist Karen-Helene Hjorth fotograferet på sin stamcafé i pisserenden i København.
Journalist Karen-Helene Hjorth fotograferet på sin stamcafé i pisserenden i København. Foto: Asger Ladefoged
Vis mere

Karen-Helene Hjorth er fuldstændig enig i den betragtning, og det er også derfor, hun har valgt at sætte sin krusedulle.

»Jeg forstår ikke, hvorfor denne beslutning er truffet, og jeg forstår ikke argumentationen. Det er grundlæggende det, der giver mig ondt i maven og får mig til at skrive under.«

»Jeg forstår ikke, hvorfor man går så vidt og trækker stikket på noget, der har været i gang så længe. Det giver os et kæmpe hak i troværdigheden – både over for de kilder, der har valgt at stå frem, og dem, der beskæftiger sig med problematikken.«

News-værten er selv på arbejde på Teglholmen torsdag og fortæller, at sagen naturligvis er talk of the town, og at stemningen er trykket, men:

»Det er også en stor nyhedsdag, hvor der blandt andet sker meget på Christiansborg, som vi sidder med snuden nede i. Men vi snakker naturligvis om situationen i pauserne.«

Karen-Helene Hjorth er blot én af de mange prominente navne, der har underskrevet brevet.

Også værter som Cecilie Beck og Janni Petersen har sat deres navne på brevet. Begge oplyser de til B.T., at de ikke har yderligere kommentarer til sagen.