Hun har sejlet over Atlanten, været ‘Jaget vildt’, ‘Købmand på 1. klasse’ samt i foreløbig fem sæsoner været matriarken i ‘Diamantfamilien’. Og nu også på gulvet i ‘Vild med dans’.

»Hvorfor? Eventyret, udfordringen. Jeg vil helst ikke gå nysgerrig i graven,« smiler Katerina Pitzner bare.

Men selvom eventyrlyst og nysgerrighed har været hendes drivkraft i årtier, indrømmer diamantdronningen, at beslutningen om at blive så synlig på tv – og dermed også eksponeret i offentligheden – som hun og hendes familie er blevet, bestemt ikke var én, der var nem.

»Om jeg var betænkelig? Jo, er du sindssyg,« griner Katerina Pitzner, som før tv levede et anonymt liv som succesfuld forretningskvinde og enlig mor til fire børn.

»Det tog mig tre år at turde sige ja til ‘Diamantfamilien’. Jeg kunne slet ikke se, hvad godt det skulle gøre for mig, min familie og min forretning. Jeg havde alle paraderne oppe.«

Især var det hensynet til børnene, der fyldte. De var for små. For unge.

Derfor var det først i 2018, hvor hun følte, at døtrene Thalia, Elvira og Ophelia var mere rodfæstede, at hun lukkede offentligheden ind i familiens liv.

Da Katerina Pitzner sagde ja til at lave realityserien 'Diamantfamilien', var det blandt andet for at komme ud af spændetrøjen som den iskolde diamantdronning.
Da Katerina Pitzner sagde ja til at lave realityserien 'Diamantfamilien', var det blandt andet for at komme ud af spændetrøjen som den iskolde diamantdronning. Foto: Kasper Løjtved/Byrd
Vis mere

På et tidspunkt, hvor hun også havde sin egen dagsorden.

»Jeg havde behov for at komme ud af den lidt trange spændetrøje som hende den iskolde og perfekte diamantdronning. For det havde jeg svært ved at leve op til.«

»Derfor er det ret befriende at vise, hvem jeg også er. Jeg ville gerne have noget af det pæne til at krakelere. Få lov til at være et menneske med alle sine fejl,« forklarer Katerina Pitzner.

Men at vise det menneske, at vise sine op- og nedture i den bedste sendetid på tv er ikke altid faldet i god jord.

Især husker hun en kæreste, som var meget imod, at hun lavede ‘Diamantfamilien’. Og da hun bad ham uddybe hvorfor, var det netop, at hun viste de mindre pæne sider af sig selv.

De sider, som han kendte, men ikke mente, at offentligheden skulle inddrages i.

»Der måtte jeg jo sige til ham, at hvis det var et problem for ham, måtte det være, fordi han havde et problem med mig. For jeg er den, jeg er og er ikke flov over det,« fortæller Katerina Pitzner om forholdet, der ikke holdt længe efter den udveksling.

Men at familien netop tillader sig at fejle for rullende kameraer, ser hun som en af de største styrker.

»Når vi fejler og står ved det, legitimerer det, at andre også gør det. Vi er jo bare mennesker,« mener hun.

Med til pakken hører selvfølgelig også, at hele familien Pitzner er blevet godt stof for medierne, og siden programmet havde premiere for fire år siden, har det da heller ikke skortet på kulørte overskrifter:

‘Grædende Thalia Pitzner får udskudt retssag’. ‘Bekræfter: Er blevet single’. ‘Elvira Pitzner beskyldes for snyd’ lyder blot et par stykker af de seneste.

»Det er noget, jeg er hoppet ind i med helt åbne øjne. Det har jeg forstået fra day one.«

»At lukke offentligheden ind i vores liv er noget, som jeg ved følger med på godt og ondt. Sådan er det,« erkender Katerina Pitzner og har det fint med det. Ligesom hendes døtre har det.

For tiden kan Katerina Pitzner ses i 'Vild med dans'. Her ses hun med døtrene Thalia og Elvira samt sidstnævntes farfar, Kristiansen.
For tiden kan Katerina Pitzner ses i 'Vild med dans'. Her ses hun med døtrene Thalia og Elvira samt sidstnævntes farfar, Kristiansen. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Derfor har hun aldrig fortrudt, at hun for fire år siden traf det valg. Heller ikke, selvom det næppe har gavnet kærlighedslivet.

»Jeg tror, at det er sværere at være kæreste med én, som er så eksponeret. For det kræver et mandfolk, som kan tage mosten og stå ved ens side, både når det går godt, og når man får høvl i en shitstorm,« erkender singlen Katerina Pitzner.

»Men samtidig er dét ikke skuespil. Så man kan jo se, hvem jeg er. Man ved, hvad man får,« tilføjer hun med et smil.